Slovenia. Un grup de antivaccinişti a luat cu asalt studiourile televiziunii publice - VIDEO

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Un grup de activişti împotriva vaccinurilor şi de persoane care neagă existenţa coronavirusului au pătruns vineri seară cu forţa în clădirea care adăposteşte postul de televiziune publică din Slovenia, RTVS, şi au cerut ca opiniile lor să fie difuzate la televiziune, transmite dpa. 

Poliţia a pus capăt rapid incidentului şi a arestat 20 de intruşi care reuşiseră să pătrundă în studioul de ştiri al postului de televiziune, a relatat sâmbătă agenţia de presă slovenă STA.

"Acesta este un atac inacceptabil asupra presei, jurnalismului şi democraţiei", a declarat editorul programelor de ştiri de la postul RTVS, Manica Janezic Ambrozic.

Asociaţia jurnaliştilor din Slovenia, DNS, a atras atenţia că incidentul este doar "vârful aisbergului" într-o "campanie de ură" la adresa presei alimentată de guvernul premierului conservator Janez Jansa.

Directorul televiziunii publice Andrej Grah Whatmough a anunţat sporirea măsurilor de securitate.

Persoane care neagă existenţa coronavirusului protestează de luni de zile cu intermitenţe în faţa televiziunii publice din Slovenia şi hărţuiesc angajaţii postului, notează dpa. Potrivit lui Whatmough, o problemă o reprezintă faptul că zona din faţa clădirii televiziunii slovene este un spaţiu public, prin urmare protestatarii au dreptul să se strângă acolo.

În spatele incidentului de vineri seară este o mişcare condusă de fostul ofiţer de armată Ladislav Troha, veteran al războiului de independenţă al Sloveniei, în 1991, a relatat STA.

VIDEO

 

Incident similar în Londra

Incidentul din Slovenia vine la câteva zile după cel din Londra, atunci când mai mulți antivacciniști au preluat recepția clădirii ITN din centrul Londrei și l-ar fi urmărit pe prezentatorul Channel 4, Jon Snow.

Pe 23 august, poliția a închis intrările în clădirea ITN de pe Grays Inn Road, după ce o mulțime de peste 100 de persoane a început să protesteze împotriva campaniei de vaccinare, relatează Antena 3.

Clădirea găzduiește operațiunile de știri ITV, Channel 4 și Channel 5. Totodată, acolo sunt și fostele studiouri ale BBC.

Peste 20 de ofițeri de poliție se aflau la fața locului și mai multe vehicule erau în așteptare pentru a ajuta la oprirea protestatarilor care continuă să încurce traficul.

maginile postate pe rețelele de socializare de către personalul ITN arătau zeci de persoane la recepția ITN.

Mai multe rapoarte sugerează că protestatarii l-au fugărit pe prezentatorul Jon Snow.

Poliția Metropolitană a declarat că oamenii au obținut accesul ilegal în clădire.

Ofițerii i-au blocat și îndepărtat pe protestatarii care voiau să ajungă pe platourile de filmare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel