Situație disperată într-o comună de lângă București: Furnizorii de alimente OCOLESC localitatea, de teamă că vor lua coronavirus

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Situație disperată în comuna Corbii Mari, unde numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus crește de la o zi la alta, iar autoritățile locale nu primesc niciun sprijin din partea autorităților locale și centrale. Furnizorii de alimente, inclusiv pâine, refuză să mai aprovizioneze magazinele din localitate.

Ionuț Bănică, primarul localității Corbii Mari, aflată la doar 50 de km de București, trage un semnal de alarmă. El reclamă faptul că furnizorii de pâine și alte produse alimentare refuză să mai aprovizioneze magazinele din localitate de teamă să nu se infecteze cu COVID-19.

Edilul face un apel la agenții economici să reia aprovizionarea întrucât se face permanent dezinfecție în perimetrul magazinelor și este inuman să lași oamenii fără alimente în această perioadă atât de grea. Primarul solicită Prefecturii, ITM, ANPC să se implice și să ia măsuri urgente pentru a rezolva această problemă. Probleme au oamenii de la Corbii Mari și cu păstrarea locurilor de muncă în această perioadă.

Lipsesc alimentele din magazinele de la Corbii Mari

 

"Avem probleme cu distribuitorii de pâine, agenții economici comunicându-mi că unii dintre acești distribuitori nu mai vor să aducă pâine în comuna noastră. La fel și furnizorii de la firmele care aduceau alimente, acum ocolesc comuna noastră. Fac un apel către toți distribuitorii să nu renunțe la activitățile economice pe care le aveau cu agenții economici din Corbii Mari pentru că noi facem permanent dezinfecție în jurul magazinelor, nu există probleme la acest nivel și plus de asta să se gândească și la cetățenii din comunitatea noastră. Nu toți avem coronavirus și nu trebuie să aven astfel de probleme", spune primarul Ionuț Bănică, potrivit dambovita24.ro.

Primarul face un apel la Prefect, ANPC și ITM

Avem de asemenea probleme cu angajatorii din orașe și comunele învecinate, inclusiv cu cei din București, Titu... La București am găsit înțelegere la firmele de salubrizare, unele dintre ele au luat măsura de a-și trimite angajații în concedii de odihnă, cu respectarea prevederilor pe care noi le avem instituite la nivelul comunității noastre. Dar mai sunt și alți angajatori care, din spusele cetățenilor, au trimis oamenii acasă pur și simplu, fără ca aceste persoane să fie băgate în izolare de către DSP, fără să aibă contact direct cu vreo persoană care a fost depistată cu coronavirus. Solicit sprijin public Prefecturii, ANPC și ITM-ului să verifice aceste situații și să respectăm toți legislația. Toți angajatorii din România, conform Ordonanțelor 29 și 30, beneficiază de anumite prevederi din partea Guvernului.

Nu am primit nici un mesaj, nici un telefon, nicio comunicare de la CJSU, CNSU, niciun sprijin, doar Crucea Roșie a trimis alimente către persoanele aflate în izolare. Mă declar foarte mulțumit de activitatea pe care Direcția de Sănătate Publică a efectuat-o la nivelul comunei noastre, dar ei nu pot să efectueze testarea contacților direcți ale persoanelor confirmate decât dacă acestea prezintă simptome, așa prevede noua metodologie.

Ultima discuție telefonică cu domnul prefect a fost vineri... Trăiesc o dramă la mine în comunitate. Sunt extrem de mâhnit și nemulțumit de faptul că o comunitate atât de mare este lăsată astăzi de izbeliște de autorități", mai spune primarul comunei Corbii Mari, Ionuț Bănică.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel