Situația lui Radu Mazăre s-ar putea schimba. Avocații, MUTARE de ULTIMĂ ORĂ

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Avocații fostului edil din Constanța Radu Mazăre au explicat, în această seară, la Antena 3, faptul că vor să vadă documentele care atestă că în Madagascar a fost respectată întocmai procedura de extrădare. 

Ei spun că Mazăre n-a fost dus în fața unui judecător înainte de a fi adus în țară, deși ar fi trebuit să se întâmple asta. Astfel s-ar fi comis o fraudă la executare și ar trebui suspendată executarea pedepsei.

„Jurisprudența noastră pe extrădare e destul de săracă, motiv pentru care ar fi chestiuni de pionerat care se invocă în fața instanțelor. Există un principiu al specialității, prevăzut de legea noastră. Principiu care impune o regulă simplă. În momentul în care soliciți extrădarea, poți să judeci sau se se execute pedeapsa doar pe ceea ce a fost prevăzut în cererea pentru care a fost admisă extrădarea.

Noi vrem să vedem dacă statul român a respectat regulile. Să vedem dacă s-a cunoscut faptul că Radu Mazăre beneficia de solicitant al statutului de refugiat, prin aceasta era sub protecția Înaltului Comisariat pentru refugiați și mai mult decât atât, Radu Mazăre nu a văzut la ochi niciun magistrat, deși am aflat că chiar procurorul care a interferat cu el s-a exprimat și ar fi zis că aceea e legea”, a declarat avocatul lui Mazăre.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel