Sindicatele din penitenciare îl fac mincinos pe Liviu Dragnea și spun că îl așteaptă

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Manipularea președintelui PSD Liviu Dragnea la o oră de vîrf, pe toate televiziunile, nu a rămas netaxată. Vineri seara, la ora 19, Liviu Dragnea a făcut mai multe declarații presei, transmise în direct de toate televiziunile, alături de le fiind primul ministru și alți lideri ai PSD. Printre alte inexactitîți și amenințări, Dragnea și-a cerut iertare miilor de pușcăriași care au ajuns în închisoare pentru abuz în serviciu. la câteva ore după această declarație, Federaţia sindicatelor din penitenciare condusă de Sorin Dumitraşcu a restabilit adevărul. În penitenciare nu sunt mii de deţinuţi pentru abuz în serviciu, ci doar 73, potrivit statisticilor Administraţiei penitenciarelor.

“Îmi cer iertare celor care ne privesc şi miilor de români care unii stau în puşcărie pe un articol neconstituţional, alţii sunt târâţi în tribunale pe baza aceluiaşi articol, iar alţii sunt târâţi pe la DNA şi mai sunt şi alte mii sau zeci de mii care nici măcar nu ştiu că au dosare. Îmi cer iertare pentru că s-a lungit atât de mult elaborarea Codului penal. Probabil că n-or să mă ierte. Maniera pe care noi am avut-o, pe care eu am avut-o, de a avea o abordare procedural corectă în Parlament s-a dovedit că a fost una greşită, pentru că în Parlament nu se mai poate vorbi de adoptarea procedurilor normale – dezbateri, adoptare şi promulgare”, a declarat liderul PSD.

Potrivit Federaţiei sindicatelor din penitenciare, la 30 ianuarie 2018, se aflau în închisoare doar 73 de condamnați pentru abuz în serviciu, cu pedepse între 2 și 5 ani.

“În penitenciare sunt în schimb mii de criminali (6156), tâlhari (4387), condamnați pentru furturi (5190), violatori (1979), traficanți de droguri (1434) și condamnați pentru înșelăciune (997). Nu există niciun motiv ca cineva să le ceară scuze. Nici măcar un viitor coleg, actual demnitar al Statului Român”, declară conducerea Federației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel