Simona Halep și noile dezvăluiri în cazul acuzațiilor de dopaj - ITIA face un anunț crucial

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Simona Halep și noile dezvăluiri în cazul acuzațiilor de dopaj - ITIA face un anunț crucial
Simona Halep și noile dezvăluiri în cazul acuzațiilor de dopaj - ITIA face un anunț crucial

Simona Halep, dublă campioană de Grand Slam, a fost acuzată de o a doua infracțiune de dopaj din cauza unor "nereguli în pașaportul său biologic de sportiv".

Într-un nou episod al scandalului privind acuzațiile de dopaj, Simona Halep, una dintre cele mai iubite jucătoare de tenis din lume, este implicată într-o situație delicată. Agenția Internațională pentru Testarea Substanțelor Interzise în Sport (ITIA) a făcut un anunț ce poate aduce noi lumini asupra cazului.

Românca, în vârstă de 31 de ani, a fost suspendată din octombrie după ce a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă la US Open.

Acuzația suplimentară este separată de cea pentru care este deja suspendată. Programul pașaportului biologic al sportivilor colectează și compară datele biologice pentru a depista discrepanțele în timp care sugerează un posibil dopaj.

 

ITIA a anunțat că a primit informații noi despre Simona Halep



Fostul număr unu mondial Halep a fost suspendată anul trecut după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat, un medicament anti-anemie care stimulează producția de globule roșii în organism.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA), care este responsabilă de testele din cadrul acestui sport, a declarat că va încerca să rezolve ultimul caz cât mai repede posibil, dar nu a precizat cât timp va dura.

Nicole Sapstead, directorul principal al ITIA pentru antidoping, a declarat: "Înțelegem că anunțul de astăzi adaugă complexitate la o situație deja foarte mediatizată. De la începutul acestui proces - și, de fapt, al oricărui alt proces la ITIA - am rămas angajați să ne angajăm cu Simona Halep într-un mod empatic, eficient și în timp util".

 

Halep nu se consideră o trișoare

 

Halep, campioana de la Wimbledon 2019, a declarat în octombrie anul trecut că "nu i-a trecut niciodată prin minte" să trișeze și susține că testul eșuat s-a datorat unui supliment "contaminat".

În aprilie, Halep a vorbit pentru prima dată de la suspendarea sa, spunând că este frustrată de timpul necesar pentru rezolvarea cazului, dar ITIA a declarat că "procesul este în curs de desfășurare".

Investigațiile privind testele eșuate de către ITIA sunt adesea un proces complex, cu atât mai mult atunci când o jucătoare neagă că a luat o substanță cu bună știință.

Nu este neobișnuit ca aceste cazuri să dureze mai multe luni pentru a fi rezolvate. În astfel de cazuri, un jucător poate prezenta dovezi care să infirme sau să explice testul eșuat, lucru pe care Halep a susținut că l-a făcut.

Acest lucru ar atrage după sine o investigație și teste suplimentare din partea ITIA, ceea ce ar duce la o nouă prelungire a procesului.

Halep, care se afla pe locul nouă în clasament când a intrat în vigoare interdicția, este una dintre cele mai mediatizate jucătoare de tenis care a picat un test antidoping și cea mai proeminentă de când rusoaica Maria Sharapova, de cinci ori campioană de categorie majoră, a fost interzisă în 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel