Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Simona Halep și noile dezvăluiri în cazul acuzațiilor de dopaj - ITIA face un anunț crucial
Simona Halep și noile dezvăluiri în cazul acuzațiilor de dopaj - ITIA face un anunț crucial

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat fără probleme în semifinalele turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, miercuri, după ce a învins-o pe americanca Amanda Anisimova cu 6-2, 6-4.

 

Halep (30 ani, 18 WTA), cap de serie numărul 16, a obţinut victoria în 63 de minute şi va juca a treia oară în semifinale la All England Club, după 2014 şi 2019.

Campioană la Londra în 2019, Simona Halep, care în 2021 nu a participat la Wimbledon, fiind accidentată (ediţia din 2020 a fost anulată), a ajuns astfel la 12 victorii consecutive la Grand Slam-ul pe iarbă.

Anisimova (20 ani, 25 WTA) a condus în fiecare set cu 1-0, însă apoi Halep a preluat controlul jocului şi s-a impus. În primul act a reuşit cinci ghemuri consecutive, câştigând cu 6-2. Halep a avut şi în setul secund 5-1, dar americanca s-a apropiat ameninţător la 5-4, având trei şanse de 5-5. Simona a revenit de la 0-40 în ultimul ghem, reuşind în cele din urmă să încheie conturile (5-4).

Halep a avut 3 aşi, fiecare jucătoare a făcut câte o dublă greşeală, românca fiind superioară cu al doilea serviciu, dar şi la procentajul mingilor de break, salvând şase din cele 7 create de Anisimova.

Anisimova a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 13-10, dar a făcut multe erori neforţate (27-6).

Românca are acum 3-1 în meciurile directe cu Anisimova, pe care a întrecut-o recent la Bad Homburg, pe iarbă, cu 6-2, 6-1, în sferturi. Americanca a câştigat primul lor duel, în 2019, în sferturi la Roland Garros, cu 6-2, 6-4, iar Halep şi-a luat revanşa un an mai târziu, în turul al treilea al Openului Franţei, cu 6-0, 6-1.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 535.000 de lire sterline, iar în penultimul act o va înfrunta pe câştigătoarea dintre kazaha Elena Rîbakina şi australianca Ajla Tomljanovic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel