Simona Halep - Qiang Wang, REZULTAT final. Miami Open 2019

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a doua favorită, s-a calificat spectaculos în semifinalele turneului WTA de la Miami (Florida/SUA), dotat cu premii totale de 9.035.428 dolari, după ce a învins-o, miercuri, pe chinezoaica Qiang Wang cu 6-4, 7-5.

Halep s-a impus după o oră şi 38 de minute, iar dacă se va califica în finală va reveni pe primul loc în lume.

Românca a început bine, cu break, apoi şi-a pierdut serviciul, după care s-a desprins la 4-1. Wang a avut o mică revenire şi s-a apropiat la 4-3, dar Halep şi-a păstrat avantajul unui break şi a încheiat setul cu 6-4.

Simona Halep a debutat cu dreptul şi în actul secund, cu break, dar fostul lider mondial a început să greşească, a devenit frustrată şi nervoasă, în timp ce Wang a prins tot mai multă încredere, făcând punct după punct, astfel că scorul a ajuns la un neverosimil 1-5. Treptat, Halep s-a calmat, a revenit la nivelul său obişnuit, a reuşit câteva puncte remarcabile, care i-a adus mai multă încredere, a avut o serie de 12 puncte câştigate din 13 jucate. Halep a salvat trei mingi de set la 5-4 pentru Wang şi a restabilit egalitatea, 5-5, după care a făcut un nou break, încheind setul cu 7-5.

Fiecare jucătoare a avut câte un as, Halep a făcut 5 duble greşeli, Wang a avut 2, procentajele la serviciu au fost destul de modeste, diferenţa făcându-se la punctele cu primul (56%-47%), la mingi directe câştigate raportul a fost de 24-14 pentru româncă, ea având şi mai multe erori neforţate, 34-25.

Halep, care şi-a egalat cea mai bună performanţă a sa la Miami Open, a mai învins-o pe Qiang Wang (27 ani, 18 WTA) anul trecut la Indian Wells, în optimi, cu 7-5, 6-1.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 354.000 de dolari şi 390 de puncte WTA, iar în penultimul act va întâlni o cehoaică, învingătoarea dintre Karolina Pliskova şi Marketa Vondrousova.

La dublu, românca Monica Niculescu şi americanca Abigail Spears au fost învinse în sferturi de perechea Samantha Stosur (Australia)/Shuai Zhang (China), a şasea favorită, campioană anul acesta la Australian Open, cu 6-3, 6-7 (4), 10-6.

Niculescu şi Spears vor primi un cec de 57.000 de dolari şi 215 puncte WTA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel