Simona Halep îl atacă pe Mouratoglou: „Sunt victima unei nedreptăți. O carieră de 25 de ani e distrusă”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Simona Halep îl atacă pe Mouratoglou: „Sunt victima unei nedreptăți. O carieră de 25 de ani e distrusă”
Simona Halep îl atacă pe Mouratoglou: „Sunt victima unei nedreptăți. O carieră de 25 de ani e distrusă”

Simona Halep a lansat un atac dur la adresa fostului său antrenor, Patrick Mouratoglou, pe care-l consideră responsabil pentru scandalul de dopaj care i-a afectat cariera. 

Sportiva a fost suspendată pentru patru ani pentru dopaj, dar își așteaptă audierea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în speranța de a reveni pe teren în 2024.

După ce a încheiat colaborarea cu Academia Mouratoglou și antrenorul Patrick Mouratoglou, Halep a lansat acuzații grave, susținând că acesta i-a distrus cariera. Antrenorul ar fi recomandat un supliment contaminat, recunoscând ulterior responsabilitatea într-un videoclip pe Instagram.

„După greșeala lor, eu sunt singura care plătește prețul. O carieră de 25 de ani e distrusă”, a declarat românca pentru publicația franceză Paris Match. 

 

„Acum nu mai lucrăm împreună”

 

Simona Halep acuză că și-a pus încrederea totală în oamenii cu care a lucrat, dar ea este singura care plătește prețul. În prezent, Halep și Mouratoglou nu mai lucrează împreună, iar legătura lor s-a întrerupt de mai multe luni.

În același interviu acordat publicației franceze Paris Match, sportiva a mai spus: „Un sportiv profesionist e înconjurat de oameni care trebuie să aibă grijă de el, de sănătatea lui. Mi-am pus mereu încrederea totală în oamenii cu care am lucrat. Nu sportivul de performanță trebuie să verifice ce conține un supliment. Sunt sigură că ce s-a întâmplat n-a fost cu intenție și sunt recunoscătoare că el și-a recunoscut greșeala, care e și greșeala echipei. Ei sunt cei care mi-au dat acest supliment. â

Acum nu mai lucrăm împreună. N-am mai avut nicio legătură de câteva luni. Și nici nu m-am mai antrenat la Academia Mouratoglou de anul trecut”

 

Simona Halep speră să revină pe teren

 

Suspendată pentru patru ani, Halep așteaptă audierea la TAS în speranța de a reveni pe teren, iar visul ei este să se întoarcă în circuit, indiferent de vârstă. Cu toate acestea, dacă sancțiunea este menținută, acesta ar putea să fie sfârșitul carierei sale la un nivel înalt.

„Dacă va fi menținută sancțiunea, nu știu ce se va întâmpla în următorii trei ani. Visul meu e să mă întorc, indiferent de vârstă. Un lucru e cert: vreau să stabilesc eu cum îmi voi încheia cariera și nu vreau ca acest lucru să se întâmple în altă parte decât pe teren! Eu sunt victima unei nedreptăți. Știu că n-am greșit cu nimic și n-am de ce să fiu supărată pe mine.”, declară Simona Halep.

În ciuda situației dificile, Halep speră la o decizie favorabilă din partea TAS, care să îi permită să-și continue cariera în lumea tenisului profesionist. Sportiva va fi audiată în perioada 7-9 februarie, astfel că rămâne de văzut dacă TAS va menține decizia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel