Simona Halep - Alize Cornet, rezultat final în turneul de la Roma 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Simona Halep mărturisește dezamăgită: „Acesta va fi probabil sfârșitul carierei mele”
Simona Halep mărturisește dezamăgită: „Acesta va fi probabil sfârșitul carierei mele”

Simona Halep a disputat primul meci din turneul de la Roma, în compania jucătoarei Alize Cornet. 

Turneul de tenis de la Roma a debutat pentru Simona Halep cu o victorie în fața francezei Alize Cornet (WTA 39), românca urmând să o întâlnească în turul 2 pe americana Daniel Collins, favorita numărul 7 a turneului italian.

Simona Halep a avut nevoie de o oră și 27 de minute pentru a-și adjudeca partida cu Cornet, în minim de seturi, cu 6-4, 6-4.

Meciul a început cu o serie de 3 break-uri, din care două de partea româncei, care apoi s-a desprins la 5-1. Franceza a avut un scurt moment de revenire, aducând scorul la 5-4, nereușind însă să egaleze înainte ca Halep să-și fi adjudecat primul set.

Halep a închis meciul cu Alize Cornet, fără prea multe emoții

 

Setul secund a fost din nou unul al break-urilor, în total 5, Halep impunându-și fără mari emoții jocul propriu. La 5-2, ea a mai avut o scurtă perioadă de relaxare, dând ocazia lui Cornet să vină la 5-4, după care a închis partida, profitând de prima minge de meci.

În turul secund, Simona Halep o va întâlni pe capul de serie numărul 7, americana Daniel Collins, calificată direct în turul 2.

Pentru prezența în turul 2, Halep va fi recompensată cu 13.176 euro și 60 de puncte.

Evoluție dezamăgitoare pentru Simona Halep în turneul precedent, cel de la Madrid

 

 După o evoluție entuziasmantă în primele 3 tururi la turneul de tenis de la Madrid, Simona Halep a fost eliminată miercuri în faza sferturilor de finală de tunisiana Ons Jabeur, cu un categoric 6-3, 6-2, după un meci ce a durat doar o oră și 9 minute.

Meciul a început mai bine pentru Halep, care a reușit primul break, pentru 2-1, pe care l-a cedat apoi imediat, reușind să mai cîștige un singur game, în setul de debut, în care românca a reușit doar 3 lovituri câștigătoare, față de 12 ale tunisienei.

Setul secund a fost echilibrat până la 2-2, moment din care halep a fost dominată și la serviciu și la retur. Excepție a făcut game-ul 6, în care a avut o minge de break nefructificată.

Jabeur a câștigat 4 gane-uri consecutive și a închis meciul cu 6-3, 6-2, calificându-se în semifinalele competiției.

Pentru prezența în turul 3 la Madrid, Simona Halep a câștigat 169.650 euro și 215 puncte WTA, urmând cel mai probabil să își păstreze locul 21 în clasametntul mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel