Simona Halep a câştigat turneul de la Melbourne

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Simona Halep a câştigat turneul de la Melbourne, după ce a învins-o pe rusoaica Veronika Kudermetova.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a câştigat turneul Melbourne Summer Set 1 (WTA 250), dotat cu premii totale de 239.477 de dolari americani, scrie Agerpres.

Finala s-a desfășurat duminică, iar jucătoarea română, Simona Halep, a învins-o pe rusoaica Veronika Kudermetova, cu 6-2, 6-3. Halep (30 ani, 20 WTA), a doua favorită, s-a impus după o oră şi 14 minute, câştigând primul să titlu în Australia.

Acesta este al 23-lea titlu câștigat de Simona Halep.

Halep a câştigat primul ghem al finalei de la Melbourne, dar Kudermetova (24 ani, 31 WTA) a întors scorul, având 2-1. Apoi Halep nu i-a mai lăsat nicio şansa adversarei, câştigând cinci ghemuri la rând şi setul cu 6-2.

Debutul actului secund a fost mai dificil pentru româncă, Veronika Kudermetova desprinzându-se la 2-0. Halep a revenit şi a profitat de erorile adversarei, întorcând scorul (3-2). La 4-3, Halep a reuşit un nou break şi a încheiat setul cu 6-3.

Simona s-a impus în ambele sale dueluri anterioare cu Kudermetova (24 ani, 31 WTA), ambele desfăşurate în 2021, cu 6-1, 6-1 în turul al treilea la Australian Open şi cu 6-1, 7-6 (4) în optimi la Moscova. Ele s-au întâlnit de două ori şi la dublu, victoria revenind rusoaicei de fiecare dată.

Acesta a fost ultima repetiţie pentru Simona înaintea participării la Australian Open (17-30 ianuarie), ea renunţând la turneul de la Sydney, care va avea loc săptămâna viitoare, scrie Agerpres.

 

Irina Begu, învinsă în sferturi la Melbourne Summer Set 2

 

De cealaltă parte, jucătoarea română de tenis Irina Begu a fost învinsă de americanca Amanda Anisimova cu 2-6, 6-3, 6-2, vineri, în sferturile de finală ale turneului Melbourne Summer Set 2 (WTA 250), dotat cu premii totale de 239.477 de dolari americani.

Begu (31 ani, 62 WTA) s-a înclinat după o oră şi 48 de minute, în faţa unei jucătoare (20 ani, 78 WTA) care a trecut în optimi de o altă româncă, Sorana Cîrstea, cu 6-4, 6-1.

Primul set a fost controlat autoritar de Irina, care a condus cu 5-0 şi s-a impus cu 6-2. În actul secund, echilibrul a durat până la 3-3, apoi americanca luând trei ghemuri la rând şi setul cu 6-3. În decisiv, Begu a condus cu 1-0 şi 2-1, dar apoi a pierdut ultimele cinci ghemuri (2-6), setul şi meciul.

Ambele jucătoare au încheiat cu câte 3 aşi, dar Begu a făcut 7 duble greşeli (doar una pentru Anisimova). Americanca de origine rusă a fost superioară la primul serviciu.

Anisimova a câştigat şi primul său duel cu Begu, în 2019, în turul al treilea la Roland Garros, cu 7-6 (6), 6-4. Irina Begu rămâne cu un cec de 5.800 de dolari şi 60 de puncte WTA.

Begu este calificată în semifinale la dublu, alături de sârboaica Nina Stojanovic, cele două urmând să înfrunte sâmbătă favoritele numărul doi, Bernarda Pera (SUA)/Katerina Siniakova (Cehia).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel