Silvio Berlusconi, internat de urgenţă în Monte Carlo. Nu credeau că poate ajunge până la un spital din Italia

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi a fost internat de urgenţă într-un spital din Monte Carlo din cauza unor probleme cardiace, a declarat joi medicul său personal pentru agenţia italiană de ştiri ANSA, relatează Reuters şi EFE.

Alberto Zangrillo a declarat că l-a văzut luni pe Berlusconi şi a considerat că ar trebui internat imediat într-un spital din apropiere, pentru că nu credea că ar fi prudent să fie adus înapoi în Italia, la circa 15 km distanţă de principat.

Politicianul italian, care are un pacemaker din 2006, se afla în oraşul francez Valbonne, în apropiere de Nisa, când a avut această problemă cardiacă, potrivit EFE.

Agenţia italiană ANSA este prima care a difuzat informaţia. Nu este clar pentru moment dacă urgenţa medicală a fost depăşită sau nu, menţionează Reuters.

 

Berlusconi, din nou la spital


France Presse relatează că Silvio Berlusconi a fost internat pentru o aritmie cardiacă. "Se află la spitalul cardio-toracic din Monaco pentru controale. Se va întoarce acasă în câteva zile", a declarat un purtător de cuvânt al Forza Italia pentru AFP.

De asemenea, AFP citează o declaraţie a lui Alberto Zangrillo pentru ANSA, potrivit căreia, Berlusconi are o problemă de "aritmie cardiacă".

Berlusconi a fost contaminat cu noul coronavirus în luna septembrie şi a fost internat cu pneumonie în spitalul San Raffaele din Milano. Ulterior el le-a spus jurnaliştilor că virusul a reprezentat "cea mai periculoasă provocare" din viaţa sa.

 

Berlusconi, despre coronavirus: "Cea mai periculoasă provocare"



Silvio Berlusconi, în vârstă de 84 de ani, a fost premier al Italiei în trei rânduri, ultima dată în perioada 2008-2011.

Berlusconi este în continuare liderul partidului de opoziţie Forza Italia. Problemele lui cardiace intervin în contextul în care Italia este din nou în haos politic, după ce o mică formaţiune a ieşit din coaliţia de la guvernare, lipsind-o pe aceasta de majoritate în parlament.

Ziarele au speculat că unii parlamentari ai Forza Italia ar putea fi de acord să susţină actualul guvern pentru a preveni organizarea de alegeri anticipate, notează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel