Viktor Medvedchuk, cel mai bun prieten al lui Putin, capturat de Serviciile secrete ucrainene. Președintele Rusiei i-a botezat un copil

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Viktor Medvedciuk, cel mai bun prieten din Ucraina al lui Vladimir Putin, a fost capturat de Serviciile Secrete Ucrainene. Medvedciuk era unul dintre posibilele nume vehiculate pentru a conduce un guvern-marionetă instalat de Moscova în cazul preluării Kievului.

Serviciile secrete din Ucraina anunță o adevărată lovitură de moral şi de imagine. Viktor Medvedciuk, cel mai bun prieten al lui Vladimir Putin, a fost prins în timp ce încerca să fugă din Ucraina. Legătura dintre cei doi este extrem de puternică, în contextul în care preşedintele Rusiei a botezat-o pe cea mai mică dintre fetele lui Medvedchuk.

Volodimir Zelensky a fost cel care a făcut anunțul, liderul de la Kiev postând și o fotografie cu politicianul capturat pe pagina sa de Facebook.

"O operațiune specială a fost efectuată datorită SBU. Bravo! Detalii mai târziu", a scris Zelensky.

Este de remarcat faptul că Medvedchuk era în uniforma Forțelor Armate ale Ucrainei atunci când a fost încătușat, scrie publicația Unian.

Încă de la începutul invaziei ruse, Viktor Medvedciuk era unul dintre posibilele nume vehiculate pentru a conduce un guvern-marionetă instalat de Moscova în cazul preluării Kievului.

Medvedchuk este acuzat de trădare

 

Medvedchuk este suspectat de trădare și a fost în arest la domiciliu înainte de începerea invaziei armatei ruse. În ajunul atacului rușilor, au apărut informații despre plecarea secretă a soției unui membru al Platformei Opoziției pentru Viață, Oksana Marchenko, în Belarus.

Curând, Medvedchuk însuși a fugit.

Investigația a avut apoi mai multe versiuni operaționale despre locul unde s-ar putea ascunde. Dar șeful Partidului Civil Unit a refuzat să dezvăluie detaliile căutării lui Medvedchuk, confirmând doar că un grup special a fost implicat pentru aceasta.

"Mulțumesc întregului personal al SBU, în special anchetatorilor și contrainformațiilor serviciului de informații ucrainean, care, în timp ce executau misiunile președintelui Ucrainei, Vladimir Zelensky, și-au dovedit profesionalismul și au condus această operațiune specială fulgerătoare și periculoasă pe mai multe niveluri. Niciun trădător nu va scăpa de pedeapsă și va fi tras la răspundere. Cu toată strictețea, pentru toate crimele de astăzi, la care au condus acțiunile sale personale, inclusiv", a declarat președintele SBU, Ivan Bakanov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel