Șerban Nicolae nu vrea ca DIASPORA „să voteze din vârful patului”. JIGNIRI aduse în Parlament

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Moțiunea simplă împotriva ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a fost respinsă, astăzi, la votul din plenul Senatului.

Senatorul Șerban Nicolae a spus că vina este a președintelui Klaus Iohannis, pentru că nu ar fi informat ambasadorii de planurile sale de a convoca și referendumul pentru Justiție odată cu alegerile europarlamentare, informează Ziare.com.

În ce privește discuțiile despre cum ar putea fi facilitat pe viitor votul românilor din străînătate, Nicolae a spus că Diaspora nu trebuie în niciun caz să beneficieze de condiții precum votul electronic sau prin corespondență. Argumentul senatorului PSD: „Dacă în vârful muntelui se votează prin prezentare la secția de vot, să nu facem pentru alții drept de vot din vârful patului”.

„De foarte multă vreme se spune că titularul politicii externe în România e președintele. Ar trebui să îl întrebați pe el ce a făcut pentru bună exercitare a votului în secțiile din Diaspora. Poate că ambasadorii numiți de Klaus Iohannis n-au știut până în ultima clipă că el vrea să organizeze și un referendum. De ce nu l-a anunțat pe prietenul său din Germania, Emil Hurezeanu, pe prietenul lui Luca Niculescu de la Paris, pe Dan Mihalache de la Londra.

Lăsați ipocriziile, haideți să fim cinstiți. Dacă în vârful muntelui se votează să nu facem pentru alții drept de vot din vârful patului. Cetățenii români cu domiciliu în străînătate să voteze la fel că cetățenii din țară. Să tratăm cetățenii români în mod egal”, a declarat Șerban Nicolae.

De asemnea, senatorul PSD i-a jignit pe cei de la USR-PLUS numindu-i „USSR-PLUS”: „Aveți curajul să vă ridicați în genunchi în fața stăpânului dvs”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel