Șeful CJ Giurgiu, în izolare, deși are 2 teste negative pentru COVID: "Arest la domiciliu fără faptă"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina (PSD), este de 5 zile în izolare și nu poate părăsi domiciliul, deși are două teste negative consecutive pentru depistarea coronavirusului. El acuză DSP de abuz și spune că este „în arest la domiciliu, fără faptă”.

Marian Mina acuză DSP Giurgiu că nu a primit decizia de carantinare și că ceea ce i se întâmplă este un abuz.

Acesta a declarat, marți, pentru MEDIAFAX că este doar contact direct al șefului ISU Giurgiu, vecinul său, care a fost confirmat pozitiv și cu care s-a întâlnit în 19 iulie câteva zeci de secunde.

"S-a făcut anchetă epidemiologică, iar vineri m-au sunat de la DSP Giurgiu și mi-au adus la cunoștință că trebuie să stau în carantină la domiciliu. Urma ca luni să fiu contactat și să mi se facă testul pentru coronavirus. Sincer, nu știu ce caut acasă și nu știu dacă sunt sau nu în carantină. Conform legii, cei de la DSP erau obligați ca în termen de 8 ore să îmi fie înmânată decizia de carantinare la domiciliu pe care nu am primit-o însă”, a spus Mina.

Șeful CJ a explicat că de la DSP nu a mai fost contactat de nimeni pentru a i se face testul, dar și-a făcut două teste consecutive, iar ambele au ieșit negative.

"De 5 zile stau închis în casă în baza unui comunicat de presă emis de DSP Giurgiu. Am două rânduri de teste negative concludente și, cu toate acestea, sunt prizonier la domiciliu și sunt verificat de forțele de ordine dacă nu cumva am încălcat condițiile arestului la domiciliu fără faptă”, a spus Mina.

Acesta i-a explicat situația în care se află și secretarului de stat Raed Arafat care i-a transmis că fără o decizie de carantire nu există carantină.

"Cu toate acestea nu risc să ies din izolarea la domiciliu pentru că poliția mă verifică acasă, dacă ies, mă pot sălta de pe stradă”, a precizat șeful CJ Giurgiu.

Marian Mina va depune plângeri penale împotriva conducerii DSP Giurgiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel