Ședință de Guvern: Se tranșează proiectul de buget și implementarea PNRR

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe lângă cele patru puncte de pe ordinea de zi, Guvernul va discuta în ședința de vineri, care a început la ora 9:00, și în privința proiectului de buget, precum și asupra ordonanței de urgență care stabilește cardul de implementare al PNRR, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Guvernul va discuta în şedinţa de vineri proiectul de buget pe anul viitor, pentru a stabili "liniile de efort" pentru perioada următoare, astfel încât până la 24 decembrie bugetul să fie aprobat, a anunţat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

În privința proiectului de buget pentru 2022, premierul a precizat că a discutat cu ministrul Finanțelor Adrian Câciu pentru stabilirea liniilor de efort pentru perioada următoare astfel încât până la 24 decembrie documentul să fie finalizat și aprobat.

"Cel de-al doilea motiv pentru care am dorit să avem această şedinţă este legat de proiectul de buget pe anul 2022. Am discutat cu domnul ministru Câciu. O să stabilim liniile de efort pentru perioada imediat următoare, astfel încât să avem toate demersurile întreprinse pentru ca până la 24 decembrie să putem avem bugetul finalizat şi aprobat", a declarat Nicolae Ciucă, vineri, la începutul şedinţei de Guvern.

Ședință de Guvern: Se tranșează proiectul de buget

 

În ceea ce privește PNRR, premierul spune că Guvernul este în urmă cu elaborarea ordonanței de urgență care stabilește cadrul de implementare al PNRR și că vrea o dezbatere pentru a vedea cât de repede Guvernul poate avea actul normativ pe masă.

Premierul a precizat că România a primit de la UE o primă tranșă de prefinanțare de 1,8 miliarde de euro și a subliniat că sunt în PNRR 15 componente, care acoperă șase piloni prevăzuți la nivel european, dar și că Guvernul are 507 jaloane și ținte pe care ministerele trebuie să le urmărească, precum și 171 de măsuri de luat, din care 64 sunt reforme și 107 investiții.

O altă discuție privește un proiect de lege care privește ocrotirea persoanelor cu dizabilități, în contextul zilei de 3 decembrie, care este Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități. Premierul a precizat că proiectul de lege este în analiză la Ministerul Justiției și i-a cerut ministrului de resort să prezinte documentul la aprobare în Guvern cât mai repede, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel