Secretul longevităţii europenilor de pe o insulă. Bătrână de 90 de ani: Nu sunt de acord cu vinul. Eu beau doar bere

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
insula_grecia
insula_grecia

Cei care locuiesc pe insulă greacă Ikaria trăiesc în medie cu 10 ani mai mult decât în ​​altă parte din Europa. Deci nu este  o coincidență faptul că această insulă greacă poartă acest nume - „Insula Centenarilor”.

O treime dintre locuitorii săi au vârsta de peste 90 de ani. Care este secretul longevității celor care locuiesc pe insula greacă Ikaria? "Ne bucurăm de aer curat și de apă curată. Asta contează", a spus Vangelis Carutsos într-un interviu pentru Deutsche Wellem preluat de vesti.bg.

Carutsos în vârstă de 90 de ani este plin de energie. "Iată toate condițiile necesare pentru o viață excelentă: o gândire pozitivă, un corp sănătos și un suflet sănătos, o mulțime de contacte sociale, sărbători non-stop. Recent, un bunic de 92 de ani a venit la biroul meu și mi-a spus: «Doctore, în ciuda vârstei mele, încă pot. Fac totul foarte bine». L-am întrebat ce a vrut să spună prin «totul», iar el a răspuns: «Când spun totul, vreau să spun totul», a spus dr. Ilias Leriadis.

Dimitrios Hrusi, în vârstă de 101 ani, dezvăluie rețeta sa pentru longevitate: cât mai puțin stres și o alimentație sănătoasă. "Mănânc mult pește. Mănânc carne nu mai mult de două ori pe săptămână. Ador lintea, mazărea și fasolea."

Soția sa, Tula, a împlinit recent 93 de ani. "Spre deosebire de soțul meu, nu sunt de acord cu vinul. Eu primesc erupții. De aceea beau doar bere", spune Tula.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel