Secretarul de stat lui Petre Daea, expunere uluitoare despre „microbiene”

Secretarul de stat al lui Petre Daea, Alexandru Țachianu, a vorbit în locul ministrului Agriculturii despre problema „microbienelor” în agricultură.

„Având în vedere că este 1 Martie, vreau să urez un călduros La mulți ani pentru doamne. Și, dați-mi voie, tuturor femeilor. Mai poate exista întrebarea: ce caută agricultura aici? Agricultura produce mâncare.

Prin tehnologie, unele boli au devenit rezistente la tratamente fitosanitare” (n.r. - germenii devin rezistenți, nu bolile)

Pe lângă problema microbienelor (?!) ne putem confrunta cu o altă problemă, care ar putea avea un impact devastator asupra oamenilor” (n.r. - termen nou, alături de cel folosit în mod normal, de substanțe antimicrobiene).

Unde am putea ajunge? Haideți să nu răspundem acum la această întrebare.

Mesajul meu, al ministerului, e că toți actorii implicați trebuie să lucreze împreună, într-o sinergie, ca o singură inimă, ca un singur suflet", a spus Țachianu.

La conferința „Next steps toward making eu a best practice region in combatting AMR” au participat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, Alexandru Țachianu, secretar de stat la Minsiterul Agriculturii, Anne Bucher, director general pentru Sănătate și Siguranța Alimentelor la Comisia Europeană, Nedret Emiroglu, director, Divizia de Urgențe Medicale și Boli Comunicabile, a OMS Europa, Andrea Ammon, director al Centrului European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (ECDC), iar moderator a fost prof. Alexandru Rafila, membru în Biroul OMS, Geneva.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy