Sebastian Ghiță, LIBER să revină în România

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Curtea de Apel Ploieşti a admis, astăzi, contestaţia depusă de Sebastian Ghiţă, informează Antena 3. 

Magistrații au dispus revocarea arestării preventive în lipsă în dosarul privind contractele de prestare de servicii IT. Decizia e definitivă.

Acest lucru înseamnă că pe numele lui Ghiță nu mai există un mandat de arestare, iar acesta se poate întoarce în țară din Serbia. 

„Curtea de Apel Ploieşti admite contestaţia formulată de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian împotriva încheierii pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova pe care o desfiinţează în totalitate şi rejudecând cererea inculpatului admite cererea şi dispune revocarea măsurii arestării preventive”, se arată în decizia Curţii de Apel Ploieşti.

Acesta a fost ultimul dosar în care era dispusă arestarea preventivă a lui Sebastian Ghiţă.

Decizia de arestare preventivă în lipsă fusese luată în 15 martie 2017 de Tribunalului Prahova şi devenise definitivă prin încheierea din 3 aprilie 2017 a Curţii de Apel Ploieşti.

 

Ghiță, căutat din 21 decembrie 2016

 

Sebastian Ghiță a fost dat în urmărire națională, pe 5 ianuarie, la scurt timp dupa ce instanța supremă a decis arestarea preventivă în lipsă a fostului deputat.

Atunci, ICCJ a emis unui mandat de arestare preventivă în lipsă pentru Sebastian Ghiță, înlocuind controlul judiciar pe cauțiune, în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupție, alături de foști șefi de Parchet și Poliție din Prahova.

Fostul deputat Sebastian Ghiță este căutat din 21 decembrie 2016, dupa ce a fost chemat la DNA Ploiești, în dosarul de corupție privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair în România, și nu s-a prezentat, ulterior pe numele lui fiind emis un mandat de aducere.

Sebastian Ghiță nu avea dreptul să plece din țară fără acceptul procurorilor, întrucât este sub control judiciar, măsura preventivă luată în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupție alături de foști șefi din Parchet și Poliție din județul Prahova.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel