Sebastian Burduja, interimar la Educație: Ce nume sunt vehiculate pe lista înlocuitorilor lui Cîmpeanu (surse)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Burduja
Burduja

Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, ar urma să preia, interimar, portofoliul Educaţiei după demisia lui Sorin Cîmpeanu, până la numirea unui noi ministru, potrivit unor surse politice.

Surse politice au declarat pentru News.ro că Sebastian Burduja ar urma să fie numit ministru interimar al Educaţiei, după demisia lui Sorin Cîmpeanu, în contextul acuzaţiilor de plagiat la adresa sa.

Și numele consilierului prezidenţial Ligia Deca, este vehiculat ca posibil viitor mimnistru, acesta fiind printre persoanele care au lucrat la legile Educaţiei, au spus sursele. Ligia Deca este consilier prezidenţial la Departamentul Educaţie şi Cercetare. Și numele lui Sorin Costreie, prorector al Universității București și consilier al premierului Ciucă, este menționat.

Sorin Cîmpeanu a demisionat, joi, din funcția de ministru al Educației. „Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației”, transmite el.

Sorin Cîmpeanu a demisionat de la Ministerul Educației

 

Sorin Cîmpeanu a anunțat pe Facebook că a luat decizia de a demisiona din funcția de ministru al Educației. 

"Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ. Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine. Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească”, scrie Sorin Cîmpeanu, pe Facebook. 

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a acceptat demisia ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, căruia i-a mulţumit ”pentru colaborarea de până acum”. ”Urmează să ne consultăm în Partidul Naţional Liberal şi în cadrul coaliţiei de guvernare şi să validăm, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului preşedinte al României, Klaus Iohannis”, a arătat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel