Se pregătește o Ordonanță de Urgență pentru românii din străinătate. Despre ce este vorba

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Guvernul se reuneşte joi în şedinţă, premierul Viorica Dăncilă anunţând că agenda va include un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru prelungirea termenului de înregistrare a cetăţenilor români care doresc să voteze din străinătate la alegerile prezidenţiale.

"Proiectul de ordonanţă de urgenţă care prevede că termenul de înregistrare a cetăţenilor români ca alegători în străinătate se finalizează în data de 15 septembrie 2019 va fi supus de urgenţă adoptării Guvernului în şedinţa de joi, iar AEP a luat hotărârea de a menţine aplicaţia deschisă înregistrărilor", a precizat, miercuri, Viorica Dăncilă.

Premierul a anunţat, totodată, că va încerca să găsească o soluţie astfel încât angajaţii din ministerele care au aparţinut ALDE să îşi primească salariile. Potrivit unor surse politice, este vorba despre adoptarea unei ordonanţe de urgenţă prin care secretarii generali din ministere vor primi drept de semnătură ca ordonatori de credite.

"Mâine (joi - n.r.) voi avea şedinţă de guvern şi voi încerca să găsesc o soluţie astfel încât oamenii să îşi primească salariile. Oamenii nu trebuie să fie victime ale deciziilor politice. Aşa cum am găsit o soluţie ca să îşi primească pensiile, şi mâine voi căuta o soluţie ca oamenii să îşi primească salariile. Dincolo de lupta aceasta politică, dincolo de orgoliul unora, sunt oameni care trăiesc de la salariu la salariu şi nu trebuie să ne jucăm cu astfel de lucruri, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate", a afirmat Dăncilă la Palatul Victoria.

Potrivit ordinii de zi, pe agenda Guvernului se mai află un proiect de lege privind incubatoarele şi acceleratoarele de afaceri, un proiect de hotărâre privind repartizarea unor sume de la bugetul de stat către bugete locale pentru finanţarea în 2019 a unor cheltuieli de capital ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, dar şi un proiect de hotărâre pentru aprobarea numărului de autoturisme necesare desfăşurării activităţilor specifice Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti SA. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel