Se dau 3.000 de euro persoanelor care se infectează cu COVID-19! Țara care oferă acești bani turiștilor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

În contextul în care turismul a avut extrem de mult de suferit în perioada pandemiei de coronavirus, din ce în ce mai multe țări fac eforturi uriașe pentru a reporni motoarele. Pe lista destinațiilor de vacanță considerate sigure se află și Uzbekistan, ai cărei reprezentanți sunt siguri că turiștii nu se vor infecta cu noul COVID-19 în timp ce le vor vizita țara.

Uzbekistan are o populație de 33 de milioane de locuitori, însă doar 19 decese raportate la nivel național din cauza coronavirusului. Și asta datorită măsurilor de combatere și răspândire timpurii luate de autorități. 

Guvernanții sunt atât de încrezători că turiștii nu se vor infectat cu noul virus în timp ce le vizitează țara, încât au demarat campania „Călătorie sigură garantată”, care oferă 3.000 de euro tuturor celor care contractează virusul în timpul călătoriei în Uzbekistan. 

„Vrem să asigurăm turiștii că pot veni în Uzbekistan”, a declarat Sophie Ibbotson, ambasadorul turismului din Uzbekistan în Marea Britanie, potrivit Antena 3.

„Guvernul este atât de încrezător că noile măsuri de securitate și igienă puse în aplicare în sectorul turistic vor proteja turiștii de COVID-19, încât președintele este pregătit să ofere bani acolo unde va fi cazul: Dacă luați COVID-19 în vacanță în Uzbekistan, vă vom compensa”, a adăugat femeia. 

 

Cum pot primi turiștii suma de 3.000 de euro

 

Există câteva reguli care trebuie respectate pentru ca vizitatori să intre în posesia banilor. Astfel, în primul rând, pentru a certifica vizita în Uzbekistan, aceștia trebuie să fie însoțiți de un ghid turistic. 

De asemenea, atât ghizii, cât și locațiile de cazare, dar și turiștii trebuie să primească o certificare de la guvern, care să ateste că respectă toate normele de igienă și de protecție socială.

 

Cine poate merge în vacanță în Uzbekistan

 

Până în prezent, Uzbekistan a anunțat că este deschisă vizitatorilor din țările cu risc scăzut, cum ar fi China, Israel, Japonia și Coreea de Sud.

Pe de altă parte, călătorii din Marea Britanie și Europa sunt obligați să intre în carantină timp de 14 zile la sosirea în țară. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel