Cancelarul german Olaf Scholz călătorește la Paris pentru o întâlnire importantă cu Zelenski

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cancelarul german Olaf Scholz călătorește la Paris pentru o întâlnire importantă cu Zelenski
Cancelarul german Olaf Scholz călătorește la Paris pentru o întâlnire importantă cu Zelenski

Cancelarul german Olaf Scholz zboară la Paris pentru a se întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu președintele francez Emmanuel Macron, potrivit unor surse guvernamentale germane.

Macron va găzdui miercuri, în capitala franceză, întâlnirea dintre cei trei lideri, a precizat președinția franceză. Radiodifuzorul german ntv a raportat pentru prima dată călătoria lui Scholz, citând surse anonime.

 

Ucraina va folosi toate mijloacele legale internaționale pentru a-l aduce pe Putin în fața justiției pentru MH17

 

Ucraina va folosi toate mecanismele juridice internaționale pentru a încerca să-l aducă pe președintele rus Vladimir Putin în fața justiției pentru doborârea zborului 17 al Malaysia Airlines deasupra estului Ucrainei în 2014, a declarat miercuri procurorul general Andriy Kostin.

"Dificultatea obținerii de probe și imunitatea funcțională nu permit urmărirea penală a președintelui FR (Federația Rusă) în instanțele naționale", a scris Kostin pe Twitter. "Vom încerca să folosim toate mecanismele juridice internaționale existente pentru a-l aduce în fața justiției".

Procurorii internaționali au declarat că au găsit "indicii puternice" că Putin a aprobat utilizarea în Ucraina a sistemului rusesc de rachete care a doborât MH17, dar că dovezile privind implicarea sa nu sunt suficient de concrete pentru a duce la o condamnare penală.

 

Anchetatorii pun capăt investigației privind doborârea MH17, în ciuda "indiciilor" că Putin a fost implicat

 

Procurorii internaționali au declarat miercuri că au găsit "indicii puternice" că președintele rus Vladimir Putin a aprobat utilizarea în Ucraina a sistemului de rachete rusesc care a doborât zborul 17 al Malaysia Airlines (MH17) deasupra estului Ucrainei în 2014.

Cu toate acestea, ei au declarat că dovezile privind implicarea lui Putin și a altor oficiali ruși nu au fost suficient de concrete pentru a duce la o condamnare penală și că vor încheia ancheta fără a mai continua urmărirea penală.

Rusia a negat orice implicare în doborârea avionului civil, în care au murit 298 de pasageri și membri ai echipajului.

"Ancheta a ajuns acum la limită", a declarat procurorul Digna van Boetzelaer într-o conferință de presă la Haga. "Constatările sunt insuficiente pentru urmărirea penală a unor noi suspecți".

În noiembrie, un tribunal olandez a condamnat doi foști agenți ai serviciilor secrete rusești și un lider separatist ucrainean pentru crimă, pentru că au ajutat la aranjarea sistemului rusesc de rachete BUK care a fost folosit pentru doborârea avionului. Cei trei bărbați, care au fost judecați în absență, sunt în continuare în libertate, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel