Schengen. Nehammer, nou anunț despre votul pentru România, înainte de vizita în Bulgaria

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Schengen. Nehammer, nou anunț despre votul pentru România, înainte de vizita în Bulgaria. Sursa foto: Agerpres
Schengen. Nehammer, nou anunț despre votul pentru România, înainte de vizita în Bulgaria. Sursa foto: Agerpres

Austria îşi menţine veto-ul faţă extinderea Spaţiului Schengen, atât timp cât acesta 'nu funcţionează', a afirmat cancelarul Karl Nehammer înaintea unei vizite în Bulgaria.

 Austria îşi menţine veto-ul pentru Schengen asupra Bulgariei și României până când situața se va schimba fundamental, a afirmat cancelarul Karl Nehammer înaintea unei vizite în Bulgaria.

"Veto-ul Austriei la Schengen rămâne în vigoare până când situația se va schimba substanțial", a declarat cancelarul federal Karl Nehammer, care luni va vizita frontiera dintre Bulgaria și Turcia, un punct prin care mulți migranți ilegali intră în Uniunea Europeană pentru a-și continua călătoria spre Europa de Vest.

Nehammer a susținut că "atâta timp cât spațiul Schengen nu funcționează", acesta nu poate fi extins în continuare, relatează APA.

 

 

România și Bulgaria, excluse din spațiul european de liberă circulație la reuniunea miniștrilor de interne ai UE din 8 decembrie

 

 

Politicianul a cerut Comisiei Europene să acorde "sprijin deplin" României și Bulgariei în consolidarea frontierelor externe ale UE.

"Bulgaria trebuie să fie în măsură să stabilească o protecție a frontierelor la fel de puternică precum cea din Grecia. În acest scop, fondurile necesare trebuie să fie puse la dispoziție din bugetul UE", a spus el.

Atât România, cât și Bulgaria au fost excluse din spațiul european de liberă circulație a mărfurilor și persoanelor la reuniunea miniștrilor de interne ai UE de la Bruxelles din 8 decembrie, din cauza veto-urilor exprimate de Austria și Olanda.

Croația a fost admisă, deoarece candidatura sa a fost aprobată de toate țările membre, conform EFE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel