Scenariu ciudat propus de USR: Opoziția să voteze ÎMPOTRIVA propriilor propuneri de premier

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, vineri, la Galați, că există o modalitate în care Opoziția poate provoca alegeri anticipate: după îndepărtarea Guvernului PSD, parlamentarii opoziției să respingă de două ori propunerile de premier, chiar dacă variantele vin din propriile partide. 

Dan Barna a anunțat că va susține moțiunea de cenzură a PNL ca pe un prim pas în organizarea de alegeri anticipate. Momentul în care va fi depusă moțiunea va fi stabilit de comun acord cu ceilalți lideri ai partidelor de opoziție.

„Din punctul meu de vedere lucrurile sunt foarte clare. Nu mai există legitimitate a actualei guvernări. Vom susține moțiunea de cenzură. Săptămâna viitoare, luni, marți, o să am discuții cu partidele din opoziție pentru a vedea pe ce număr de semnături putem conta, pentru a putea vedea oportunitatea momentului depunerii moțiunii de cenzură. Acest Guvern trebuie să plece pentru că nu mai are legitimitate, pe de o parte, pe de altă parte nu mai există majoritatea parlamentară care l-a propulsat", a declarat Dan Barna, la Galați.

Liderul USR a explicat cum ar putea fi declanșate alegerile anticipate: partidele de opoziție să formeze o alianță, să formeze guvernul și să respingă propriile popuneri de premieri prin votul parlamentarilor lor.

„În situația în care moțiunea de cenzură va trece, se deschide posibilitatea reală a alegerilor anticipate pe următorul mecanism: se va putea propune un premier din oricare partid non-PSD, pentru că sunt convins că președintele Iohannis nu va mai da încă o șansă PSD-ului. Și atunci se va propune un premier, Parlamentul va putea să respingă acest premier, se repetă secvența și intrăm în logică de alegeri anticipate. Dacă facem un acord politic, care este foarte posibil între celălalte partide, mai puțin PSD, respingând doi premieri, putem intra într-o logică de alegeri anticipate foarte firească, foarte normală, prin care închidem o criză politică în care România riscă să alunece", a mai spus Dan Barna.

Guvern de uniune națională

 

Totodată, președintele USR a respins ideea formării unui guvern de uniune națională.

„Ideea de a construi un Guvern de mare uniune națională cu toate celălalte forțe mai puțin PSD-ul, adică exact cu aceea care au fost umăr la umăr cu Liviu Dragnea, este una perdantă pentru România, pentru că ar fi un guvern care nu ar putea face reformele majore de care avem nevoie", a precizat Dan Barna.

Dan Barna a fost, vineri, la Galați pentru a participa la campania de strângere de semnături pentru participarea la alegerile prezidențiale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel