Scenariu BOMBĂ după ce Iohannis i-a cerut DEMISIA șefului DIICOT: „Dacă Bănilă nu demisionează, Birchall va propune revocarea”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a solicitat în această seară demisia lui Felix Bănila din funcția de procuror-șef al DIICOT, pe fondul gestionării anchetei din Caracal. 

Deşi Felix Bănilă nu a reacţionat la solicitarea preşedintelui, în presă şi în sistemul judiciar au fost deja lansate pe surse diverse scenarii. Magistraţii apropiaţi de zona opoziţiei au lansat scenariul revocării procurorului-şef al DIICOT. Astfel, dacă acesta ar refuza să demisioneze, ar urma o solicitare de revocare formulată de ministrul Justiţiei, Ana Birchall, pe modelul Kovesi şi Lazăr, scrie stiripesurse.ro.

De altfel, ministrul Ana Birchall a avut, vineri, o discuți cu șeful DIICOT, în care i-a reproșat modul în care a fost gestionat cazul Caracal și modul în care a fost tratată familia Melencu.

Pe de altă parte, jurnalista Sorina Matei susţine că în spatele gestului lui Iohannis s-ar afla Oana Schmidt-Hăineală, procuror-şef adjunct al DIICOT şi, mai important, procuror de caz în dosarul Caracal.

„Maus se ia de Bănilă de parcă nu l-a pus el la sfatul Oanei și acum îi cere demisia. Nu vă duceți după fentă. Acum e aia disperată să plece Bănilă ca să vină ea de jure cu Ana care oricum sunt de fapt șefele acolo și dau amandouă vina pe Bănilă pe care oricum l-au izolat. Fraierul la faza asta a fost Bănilă. A fost pus ca surogat, a acționat după cum a fost pus, acum îi dă șefa la o parte punându-i totul în cap surogatului, de parcă n-ar fi tot ea la butoane. Pe de altă parte, e aproape haios cum Maus descoperă tragediile și cadavrele după vreo 2-3 luni și le călărește doar când mai are el niște interese punctuale și niște manevre de făcut prin grădina cu nebunii săi a sistemului”, scrie jurnalista pe Facebook.

DIICOT este ultimul mare parchet care are o conducere stabilă. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi DNA au conduceri interimare de cinci luni, respectiv un an şi trei luni, situaţie care generează instabilitate şi afectează performanţele parchetelor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel