SCANDALUL de la Casa Albă, noi dimensiuni: Reprezentantul SPECIAL al lui TRUMP pentru UCRAINA a demisionat

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O nouă victimă a convorbirilor înregistrate dintre Trump și Zelenski: Reprezentantul special al președintelui american Donald Trump pentru Ucraina, Kurt Volker.

Reprezentantul special al președintelui american Donald Trump pentru Ucraina, Kurt Volker, a demisionat vineri, au anunţat surse familiare cu situația, potrivit Reuters preluat de mediafax.


O plângere din partea unui denunţător din cadrul comunităţii de informaţii, care a fost publicată joi, l-a indicat pe Volker că încearcă să „ reducă prejudiciile” din eforturile avocatului lui Trump, Rudy Giuliani, de a presa Ucraina pentru a-i cerceta pe democraţi.

Volker, care a ocupat această funcţie cu jumătate de normă, neremunerată din 2017, a încercat să ajute guvernul Ucrainei să rezolve confruntarea cu separatiştii din estul ţării, care sunt sponsorizaţi de Rusia.
Liderul de la Casa Albă este acuzat că i-a cerut preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-o convorbire desfăşurată pe 25 iulie, să ofere informaţii compromiţătoare despre activităţi de afaceri ale lui Joseph Biden şi ale fiului acestuia, Hunter Biden.


Şeful agenţiei anticorupţie din Ucraina a declarat vineri că nu a fost deschisă nicio anchetă pe numele fostului vicepreşedinte american Joe Biden sau a fiului său, chiar dacă preşedintele american Donald Trump a făcut presiuni pentru ca acest lucru să se întânple, potrivit Associated Press.

Trump a făcut presiuni asupra preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski să-l investigheze pe rivalul său politic şi pe fiul acestuia Hunter, care au făcut parte din consiliul de administraţie al unei companii energetice din Ucraina. Apelul telefonic din 25 iulie este în centrul atenţiei în urma unei sesizări care a declanşat o anchetă oficială a Congresului SUA care ar putea duce la înlăturarea din funcţie a lui Trump.

Nazar Kholodnitski, şeful Procuraturii Anticorupţie din Ucraina, a declarat într-un interviu la radio NV că Biden şi fiul său nu au făcut obiectul niciunei anchete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel