SCANDAL la secția de votare unde au mers Iohannis și Dăncilă. Președintele AEP a venit PERSONAL la Liceul Jean Monnet

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Jurnaliștii nu au fost primiți în secțiile de votare de la liceul Jean Monnet din Capitală de una dintre judecătoarele de la Judecătoria Sector 1, sub pretextul că votul e secret. Jurnaliștii au intrat în secție cu preşedintele Autorităţii Electorale Pemanente, Florin Mituleţu.

Jurnaliştii acreditaţi la secţia de votare de la Liceul Jean Monnet din Bucureşti, secţie unde sunt așteptați la urne cei mai importanţi politicieni ai ţării, nu au fost primiţi în sala de vot, situaţia fiind una fără precedent.

Accesul presei ar fi fost interzis în baza unei decizii a unei judecătoare de la Judecătoria Sector 1, argumentul fiind că votul este secret. Şefa secţiei de votare le-a comunicat reporterilor şi cameramanilor că pentru ei a fost amenajat un spaţiu special, în holul secţiei.

Situaţia s-a rezolvat după ce la faţa locului a ajuns preşedintele Autorităţii Electorale Pemanente, Florin Mituleţu, care a explicat că se încalcă regimul acreditarii presei şi a ameninţat cu sancţiuni dacă jurnaliştii nu sunt primiţi în sală.

„Se încalcă regimul acreditarii şi de către secţia de votare, şi de către preşedintele de sector şi, dacă nu se rezolvă problema pentru a fi lăsat accesul presei la această secţie de votare, vom emite decizii de sancţionare pentru persoanele responsabile”, a declarat preşedintele AEP Florin Mituleţu Buică, citat de România TV.

Jurnaliștii au intrat în sala de vot odată cu Mituleţu. Scandalul a fost atât de încins că la un moment dat şefa secţiei de votare a izbucnit în plâns în efortul ei de a ţine presa departe de sala de votare. 

La secţia Jean Monnet au votat astăzi atât preşedintele Iohannis cât şi fostul premier Viorica Dăncilă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel