Scandal la o firmă de recrutare pentru muncă în Germania: Zboruri anulate și probleme la ministerul Agriculturii

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O firmă de recrutare personal pentru muncă în agricultură în Germania, care plănuia să trimită români în Germania, pe 23, 24 și 25 aprilie, a anulat zborurile după ce s-au descoperit niște probleme cu partenerii din Germania.


Situația a fost semnalată pentru DC News, prin următorul mesaj: „Bună ziua. Această firmă trimite muncitori din agricultură în Germania. Zbor de avion pe 23, 24 și 25 aprilie, din București, Iași, Cluj, Sibiu. Vor să trimită fără contract semnat în România. Vor să pleci doar cu declarația pe propria răspundere".

După o anchetă proprie, jurnaliștii DCNews au aflat că deja locurile pentru o primă serie de lucrători români au fost ocupate, dar pentru plecarea unui alt grup de români există probleme. „O primă serie de oameni a plecat deja și s-au ocupat locurile. Pentru a doua, din păcate, am avut o problemă cu angajatorul din Germania și nu mai putem trimite oameni. Nu s-au ținut de cuvânt în legătură cu condițiile propuse și nu vrem să vă punem pe dumneavoastră în situația în care ce e accolo nu este ce am promis", au explicat reprezentanții firmei Avo.

Citește și: Germania. 60 de români, închiși în case și păziți cu poliția

Zborurile programate pentru 23-25 aprilie au fost așadar anulate, a explicat reprezentantul societății. Anunțul menționa Ministerul Agriculturii din Germania, astfel că au fost solicitate explicații suplementre.

„Da, Ministerul Agriculturii din Germania a intermediat printr-o firmă din Germania și acolo au fost niște probleme pe care noi nu ni le putem asuma. Ministerul asigura doar transportul, în rest cazare și plată... nu erau ale sale, de acolo au ieșit problemele", a spus reprezentantul AVO.

(w670)

Întrebat dacă firma va lansa un comunicat de presă prin care să explice situația, răspunsul a fost: „Nu, pentru că intenționăm să dăm în judecată firma care intermediază treaba aceasta și până nu trecem prin toate lucrurile necesare nu putem să dăm încă declarații. Nu vom da un comunicat până nu ne așezăm noi și vom ști care sunt pașii din punct de vedere juridic".

Citește mai multe pe www.dcnews.ro

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel