Scandal în Parlament pe tema Stării de Alertă. Ciolacu, la un pas să oprească ședința de plen

Liviu Ludovic / 20 mai 2020, 16:37 Salveaza PDF Comentarii

Relu Fenechiu (PNL) a spus în plenul Camerei Deputaților că votul pentru starea de alertă nu este legal, iar preşedintele Camerei, Marcel Ciolacu a vrut să oprească plenul în urma acuzaţiilor. Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, l-a contrazis pe Fenechiu şi a cerut continuarea procedurii.

"Hotărârea de Guvern este un act administrativ care se dă în executarea unei legi şi care în nicio ţară normală nu poate fi aprobată de Parlament", a spus senatorul liberal Relu Fenechiu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a vrut să oprească plenul în urma acuzaţiilor aduse de Fenechiu.

"Domnule senator, cu permisiunea dumneavoastră, am înţeles că încălcăm legea pentru că propunem să votăm hotărârea de guvern. Spuneţi-ne că suspendăm procedura. Atunci eu suspend şedinţa, chem liderii, nu sunt un jurist aşa de marcant ca dumneavoastră, nu are rost să mai continuăm şedinţa. Este o afirmaţie gravă", a spus Ciolacu.

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a intervenit pentru a calma spiritele şi a cerut continuarea procedurii, ignorând obiecţiile colegului său de partid.

"Cred că e o chestiune fundamentală şi esenţială pe care o avem în discuţie şi pe care nu o putem pune sub sfera declaraţiilor politice (...). Vă rugăm să ducem procedura la capăt", a spus Roman.

La această oră se dezbate şi se votează hotărârea de Guvern care instituie starea de alertă.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

26 mai 2020, 19:54 in Știri
Horoscop, miercuri, 27 mai 2020

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.23
YesMy