Scandal în Parlament pe tema Stării de Alertă. Ciolacu, la un pas să oprească ședința de plen

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Relu Fenechiu (PNL) a spus în plenul Camerei Deputaților că votul pentru starea de alertă nu este legal, iar preşedintele Camerei, Marcel Ciolacu a vrut să oprească plenul în urma acuzaţiilor. Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, l-a contrazis pe Fenechiu şi a cerut continuarea procedurii.

"Hotărârea de Guvern este un act administrativ care se dă în executarea unei legi şi care în nicio ţară normală nu poate fi aprobată de Parlament", a spus senatorul liberal Relu Fenechiu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a vrut să oprească plenul în urma acuzaţiilor aduse de Fenechiu.

"Domnule senator, cu permisiunea dumneavoastră, am înţeles că încălcăm legea pentru că propunem să votăm hotărârea de guvern. Spuneţi-ne că suspendăm procedura. Atunci eu suspend şedinţa, chem liderii, nu sunt un jurist aşa de marcant ca dumneavoastră, nu are rost să mai continuăm şedinţa. Este o afirmaţie gravă", a spus Ciolacu.

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a intervenit pentru a calma spiritele şi a cerut continuarea procedurii, ignorând obiecţiile colegului său de partid.

"Cred că e o chestiune fundamentală şi esenţială pe care o avem în discuţie şi pe care nu o putem pune sub sfera declaraţiilor politice (...). Vă rugăm să ducem procedura la capăt", a spus Roman.

La această oră se dezbate şi se votează hotărârea de Guvern care instituie starea de alertă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel