SCANDAL în Parlament pe OUG 114. Senatorii USR şi PNL au PĂRĂSIT plenul Senatului

Liviu Ludovic / 27 feb 2019, 12:59 Salveaza PDF Comentarii

Senatorii PNL şi USR au părăsit miercuri plenul Senatului ca urmare a refuzului preşedintelui de şedinţă, Şerban Valeca, de a supune la vot solicitarea celor două formaţiuni de a include pe ordinea de zi, pentru dezbatere, şi OUG 114/2018. 

Solicitarea a fost motivată de importanţa actului normativ şi de evitarea adoptării tacite în Senat, pe data 1 martie, a proiectului de aprobare a ordonanţei. 

Liderii grupurilor PNL şi USR din Senat, Florin Cîţu şi, respectiv, Vlad Alexandrescu, au cerut, la începutul şedinţei plenului de miercuri, fie prelungirea termenului de dezbatere în Camera superioară a Parlamentului cu două săptămâni, fie dezbaterea în plenul de miercuri. 

Preşedintele de şedinţă, Şerban Valeca (PSD), a explicat că prelungirea termenului de dezbatere a ordonanţei în Senat, ca primă Cameră sesizată, nu este posibilă pentru că s-ar încălca Constituţia, iar pentru o dezbatere în plen era necesar raportul Comisiei de buget. 

Termenul de dezbatere şi vot care se împlineşte pe 1 martie este de 30 de zile. 

După retragerea din sală a majorităţii senatorilor PNL şi USR, plenul a continuat pentru puţin timp, fiind dezbătută Ordonanţa 1/2019 prin care se asigură finanţarea proiectului Orchestra Uniunii Europene. 

Liderul grupului senatorial PSD, Şerban Nicolae, a cerut verificarea cvorumului, dar preşedintele de şedinţă a precizat că nu se justifică acest lucru în condiţiile în care cvorumul a fost asigurat la începutul şedinţei. 

Ulterior, senatorii PSD au părăsit şi ei sala, şedinţa fiind suspendată. 

Comisia economică a Senatului a dat aviz favorabil, marţi, proiectului de lege pentru aprobarea OUG 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene. 

În Comisia de buget, care este sesizată pentru raport, a fost amânată dezbaterea, la propunerea ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, prezent la şedinţa de marţi. Şi săptămâna trecută OUG 114 a fost amânată în Comisia de buget, pentru a da timp analizei amendamentelor depuse.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

18 iul 2019, 17:15 in Știri
Horoscop, vineri, 19 iulie 2019

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24