SCANDAL în Parlament pe OUG 114. Senatorii USR şi PNL au PĂRĂSIT plenul Senatului

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Senatorii PNL şi USR au părăsit miercuri plenul Senatului ca urmare a refuzului preşedintelui de şedinţă, Şerban Valeca, de a supune la vot solicitarea celor două formaţiuni de a include pe ordinea de zi, pentru dezbatere, şi OUG 114/2018. 

Solicitarea a fost motivată de importanţa actului normativ şi de evitarea adoptării tacite în Senat, pe data 1 martie, a proiectului de aprobare a ordonanţei. 

Liderii grupurilor PNL şi USR din Senat, Florin Cîţu şi, respectiv, Vlad Alexandrescu, au cerut, la începutul şedinţei plenului de miercuri, fie prelungirea termenului de dezbatere în Camera superioară a Parlamentului cu două săptămâni, fie dezbaterea în plenul de miercuri. 

Preşedintele de şedinţă, Şerban Valeca (PSD), a explicat că prelungirea termenului de dezbatere a ordonanţei în Senat, ca primă Cameră sesizată, nu este posibilă pentru că s-ar încălca Constituţia, iar pentru o dezbatere în plen era necesar raportul Comisiei de buget. 

Termenul de dezbatere şi vot care se împlineşte pe 1 martie este de 30 de zile. 

După retragerea din sală a majorităţii senatorilor PNL şi USR, plenul a continuat pentru puţin timp, fiind dezbătută Ordonanţa 1/2019 prin care se asigură finanţarea proiectului Orchestra Uniunii Europene. 

Liderul grupului senatorial PSD, Şerban Nicolae, a cerut verificarea cvorumului, dar preşedintele de şedinţă a precizat că nu se justifică acest lucru în condiţiile în care cvorumul a fost asigurat la începutul şedinţei. 

Ulterior, senatorii PSD au părăsit şi ei sala, şedinţa fiind suspendată. 

Comisia economică a Senatului a dat aviz favorabil, marţi, proiectului de lege pentru aprobarea OUG 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene. 

În Comisia de buget, care este sesizată pentru raport, a fost amânată dezbaterea, la propunerea ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, prezent la şedinţa de marţi. Şi săptămâna trecută OUG 114 a fost amânată în Comisia de buget, pentru a da timp analizei amendamentelor depuse.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel