Scandal în Italia, după ce 15 huligani au atacat un om al legii în fața sediului poliției din Torino. Voiau să salveze un migrant acuzat de viol 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

15 persoane sunt cercetate după atacul asupra unei mașini de poliție care a avut loc în fața sediului poliției din Torino. Aceștia au vrut să "salveze" de la arest un migrant care avea nu mai puțin de 13 condamnări la închisoare. 

Au fost identificate ulterior și alte persoane care au luat parte la atac, după ce inițial cinci femei au fost arestate sub acuzația de ultraj. 

Între timp, marocanul de 31 de ani pe care anarhiștii au încercat să-l „elibereze” prin acțiuni violente a fost transferat într-un centru de expulzare după ce a fost găsit fără acte de ședere. El a fost însoțit la un centru de repatriere din Lombardia, deoarece cel din Torino este închis pentru renovare. Bărbatul are la activ 13 condamnări, dintre care 9 sunt definitive. Una dintre acestea este pentru viol. Marocanul a fost oprit de ofițeri în timp ce scria cu spray-ul cu vopsea sloganuri anti-poliție pe pereții unui pasaj subteran. 

Huliganii care voiau să-l elibereze au înconjurat mașina poliției, încercând să deschidă ușile pentru a-l scoate afară. Dar după ce au văzut că mașina are ușile blocate, au început să lovească autoturismul cu pumnii și picioarele.

Au fost scene de gherilă urbană, mai întâi în fața sediului Poliției și apoi spre Piazza XVIII Dicembre din apropiere: anarhiștii au avariat și alte mașini în tranzit. Un ofițer a fost rănit în atacul asupra mașinii și a trebuit să solicite îngrijiri medicale.

Reacții de la politicienii din Italia după imaginile revoltătoare

 

Numeroase manifestări de solidaritate cu poliția și de condamnare a violenței împotriva polițiștilor au avut loc după incident.

Sindicatele de poliție trag un semnal de alarmă cu privire la o adevărată „vânătoare de polițiști” și se tem atât de „răzbunare împotriva polițiștilor”, cât și de agravarea „tensiunilor sociale”.

Primarul din Torino, Stefano Lo Russo, a condamnat ferm și hotărât actul de agresiune împotriva ofițerilor de poliție. 

Ministrul de Interne se arată scârbit de faptă, iar primarul din Torino este „solidar cu polițiștii implicați”. Vestea a ajuns până la președintele țării. Două telefoane date de președintele Republicii, Sergio Mattarella, au fost făcute publice ieri seară târziu: primul apel a fost cu șeful Poliției, Vittorio Pisani, al doilea cu ministrul de Interne, Matteo Piantedosi.

Președintele Republicii a ținut să-și arate solidaritatea pentru atacul suferit de cei doi ofițeri în fața Sediului Poliției din Torino.

Au urmat cuvintele a zeci de personalități politice, care indiferent de orientarea politică au condamnat episodul de violență.

Printre reacții s-a numărat și cea a președintelui Regiunii, Alberto Cirio: „Ceea ce s-a întâmplat ieri la Torino este total inacceptabil. Cred în ordinea democratică și în libertatea de a-ți exprima gândurile: ceea ce s-a întâmplat ieri trebuie condamnat cu forță și hotărâre de către toate instituțiile. Îmi exprim solidaritatea cu forțele de poliție”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel