Scandal în Germania. Ministrul Apărării a demisionat după ce a postat un mesaj controversat despre Ucraina

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Scandal în Germania. Ministrul Apărării a demisionat după ce a postat un mesaj controversat despre Ucraina
Scandal în Germania. Ministrul Apărării a demisionat după ce a postat un mesaj controversat despre Ucraina

Ministrul apărării din Germania, Christine Lambrecht, şi-a înaintat demisia cancelarului federal german Olaf Scholz, informează luni agenţiile de presă.

Ministrul apărării a fost vizată de critici aspre în ţară legate de competenţa sa, dar şi de comentariile sale publice, printre care mesajul de Anul Nou, postat pe Instagram, în care Lambrecht vorbea despre invazia Rusiei în Ucraina în timp ce în spatele ei explodau artificii.

 

Majoritatea germanilor au vrut demisia ministrului apărării 

 

O majoritate dintre germani au vrut ca ministrul apărării, social-democrata Christine Lambrecht, să demisioneze, indica un sondaj de opinie realizat pentru televiziunea publică ZDF, preluat vineri de dpa.

Conform sondajului, 60% dintre respondenţi sunt în favoarea demisiei lui Lambrecht, în timp ce numai 25% susţin rămânerea ei în funcţie.

Jumătate dintre votanţii intervievaţi ai social-democraţilor au spus şi ei că ministrul apărării ar trebui să demisioneze.

Blocul conservator de opoziţie CDU/CSU a cerut deja plecarea din funcţie a Christinei Lambrecht.

Sondajul Politbarometer a fost realizat de institutul de cercetare Wahlen din Mannheim pe un eşantion de 1.259 de persoane, între 10 şi 12 ianuarie.

 

Ministrul german al apărării, criticat după un discurs despre războiul din Ucraina cu focurile de artificii în fundal

 

Ministrul german al apărării Christine Lambrecht a fost vizată de apeluri la a-şi prezenta demisia după un discurs de Anul Nou în care vorbeşte despre războiul din Ucraina în timp ce în fundal se aud focuri de artificii, relatează DPA.

„Discursul despre război cu artificiile din noaptea de Anul Nou în fundal nu face decât să încoroneze seria ei de momente jenante”, a postat pe Twitter parlamentarul Serap Güler.

Fiecare minut în care cancelarul Olaf Scholz o păstrează pe Christine Lambrecht în cabinetul său provoacă noi pagube reputaţiei internaţionale a ţării, a adăugat Serap Guler, o specialistă în apărare membră a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), în opoziţie.

„Cine ar trebui să ne mai ia în serios?”, a scris ea.

Lambrecht a postat duminică pe un cont privat de Instagram un video în care face bilanţul anului 2022.

Referirile „la războiul dezlănţuit din mijlocul Europei” şi mulţumirile adresate lucrătorilor de urgenţă au fost uneori dificil de auzit din cauză focurilor de artificii puternice din apropiere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel