Scandal în Galați. Coroana funerară a vecinului, trecută la costul ÎNTREȚINERII. Locatarii sunt revoltați

Narcis Popa / 5 iul 2019, 14:11 Salveaza PDF Comentarii

O parte dintre locatarii unui bloc din orașul Galați sunt revoltați că trebuie să plătească la cheltuielile de întreținere și pentru achiziția unei coroane funerare pentru un vecin care a murit, deși nu au fost consultați înainte de luarea deciziei de către administratorul imobilului.

Lista cu sumele pe care le au de achitat locatarii a fost publicată la afișierul blocului cu 10 etaje, situat în centrul orașului Galați. Sumele repartizate pe apartamente nu sunt mari, dar o parte dintre locuitori sunt nemulțumiți deoarece nu au fost consultați înainte.

„Suma nu este mare, nu este vorba despre faptul că avem sau nu avem 2 lei. Bineînțeles că avem, dar nu este vorba despre sumă. Pe noi ne-a deranjat că nu am fost anunțați. Ne-am trezit datori către administrație fără să ni se ceară acordul”, a declarat unul dintre locatari.

În plus, oamenii spun că trecerea contribuției pentru coroană la cheltuielile de întreținere reprezintă un abuz. O femeie care locuiește la scara doi a blocului spune că ar putea plăti penalități dacă nu achită taxa impusă de administrator.

„Dacă venea la mine la ușă, nu era nici o problemă, poate îi dădeam mai mult. Măcar știam și, bineînțeles, nu aș fi avut ceva împotrivă. Dar nu ni s-a spus și ne-a băgat coroana la întreținere. Este pentru a doua oară când se întâmplă. Păi dacă nu achit întreținerea o să am de plată penalități la taxa pentru coroană? Asta ar mai lipsi”, a spus altceinva. 

Alți locatari cred însă că este normal să fie adunați bani când moare un vecin.

„A murit un om, am colectat pentru coroană, cu chitanță, tot. Fac haz de necaz pentru doi lei? Cum să mă deranjeze dacă a murit un om și s-au strâns bani pentru o coroană? Nu mă deranjează”, a spus Stela
Chiriță, una dintre persoanele care locuiesc în bloc.

Administratorul blocului se apără și spune că există o practică în bloc: de ani de zile, de fiecare dată când moare un locatar, vecinii strâng bani pentru a cumpăra coroană, conform unei decizii a Adunării Generale a asociației de proprietari.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy