Şapte migranţi din Sri Lanka au încercat să treacă graniţa cu Ungaria, în taxiuri

Andreea Cosma |
Data publicării:
sursa foto: Poliţia de Frontieră
sursa foto: Poliţia de Frontieră

Şapte cetăţeni străini din Sri Lanka au încercat să treacă frontiera în Ungaria cu taxiul, aceştia fiind ajutaţi de trei cetăţeni români care sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, a informat luni Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Potrivi comunicatului ITPF, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai - judeţul Bihor i-au depistat, în noaptea de sâmbătă, în jurul orei 22,45, în două autoturisme care circulau în regim de taxi, la circa 500 de metri de graniţă.

Poliţiştii aflaţi în misiune pe comunicaţia Şimian-Voievozi au oprit cele două autovehicule pentru control, conduse de doi cetăţeni români. În cele două autoturisme au fost identificaţi şapte cetăţeni străini, care călătoreau ca pasageri. De asemenea, într-unul din taxiuri mai călătorea un alt cetăţean român, care era şofer de rezervă.

Întrucât persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că cele şapte persoane sunt cetăţeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră. La cercetări, cei şapte cetăţeni străini au declarat că au vrut să treacă ilegal frontieră în Ungaria, pe jos, cu intenţia de a ajunge în Italia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii din Sri Lanka, iar şoferii români sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.

ITPF Oradea reaminteşte că fapta persoanei care racolează, îndrumă, călăuzeşte, transportă sau adăposteşte o persoană, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României constituie trafic de migranţi şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Se recomandă persoanelor care domiciliază în apropierea frontierei de stat sau care desfăşoară activităţi de transport, de taximetrie sau de transport ocazional să anunţe imediat echipajele Poliţiei de Frontieră sau să sune la numărul de telefon 021.9590 (serviciu telefonic care funcţionează non-stop) în momentul în care cetăţeni străini le solicită astfel de servicii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel