Șapte lucruri care aduc GHINION. Nu le primi și nu le fă CADOU

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Există mai multe daruri care, conform prezicerilor populare, aduc ghinion și energie negativă în casă. Am identificat 7 lucruri de bază care, conform diferitelor credințe populare, nu ar trebui să fie dăruite rudelor și celor dragi în niciun caz.

1. Cuțitele

Nu oferiți niciodată astfel de obiecte unei persoane dragi, chiar dacă este vorba de un cadou de ”casă nouă”. Cuțitele sunt considerate un cadou nefericit nu doar în Europa, ci și în America Latină, unde cuțitul este considerat un simbol că cel care îl oferă vrea să rupă relația cu persoana căreia îi este destinat cadoul. Cuțitul este asociat de multe ori cu moartea.

4. -imagine fara descriere- (seturi-de-cutite.jpg)

2. Poșetă

Pentru a clarifica, nu trebuie să oferim/primim drept cadou un portofel gol sau o poșetă goală. Semn de sărăcie. În portofel trebuie să fie cel puțin 1 ban, pentru a nu atrage lipsa banilor și ghinionul în familie.

3. Ceasurile

În China, se spune că ceasurile sunt deosebit de ghinioniste. Potrivit unei legende, nu trebuie să dăruiești niciodată un ceas unei persoane pe care o iubești. Se pune în tradiția chineză că atâta timp cât ceasul este în funcțiune, veți fi împreună, iar când se va opri, drumurile voastre se vor despărți și viața voastră fericită se va sfârși.

3. -imagine fara descriere- (ceas.jpg)

4. Batiste

Se spune că, oferind un astfel de cadou, îi oferi persoanei nefericire și lacrimi. În multe culturi, batistele sunt oferite doar la evenimentele de doliu. Aici intră și românii care, la înmormântări, folosesc batiste legate de lumânări cu un bănuț.

5. Perle

Această superstiție provine din Grecia Antică, unde, în mituri, se credea că perlele sunt lacrimile nimfelor. Prin urmare, se crede că, oferind perle drept cadou de ziua de naștere, îi oferiți sărbătoritului de fapt lacrimi.

6. Papuci de casă și șosete

Potrivit superstițiilor, dăruirea de papuci poate duce la boală sau chiar la moarte. Persoanele superstițioase se simt deosebit de inconfortabil cu papucii de casă albi. Șosetele sunt, de asemenea, considerate cadouri "rele" în multe culturi din întreaga lume.

2. -imagine fara descriere- (papuci.jpg)

7. Oglinzi

Multe ritualuri magice sunt asociate cu oglinzile. Oglinzile sunt adesea folosite pentru divinitate. Se spune că o oglindă este capabilă să-ți ia frumusețea, tinerețea sau chiar dragostea. În general, dacă nu vreți să aveți probleme în casă, este mai bine să nu acceptați oglinzi ca daruri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel