Samsar român de mașini, REȚINUT de poliție în Germania. Metoda prin care aducea mașinile pe roți, fără să le înmatriculeze

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Un samsar român de mașini a fost reținut în Germania. Acesta a fost verificat la sânge de polițiștii germani care se pare că aveau informații despre metoda de a "păcăli" înmatricularea mașinii în Germania. 

Polițiștii care acționau pe autostradă lângă localitatea Mühldorf au verificat, miercuri seară, un VW Passat negru. S-a dovedit că șoferul, un cetățean român, conducea autovehiculul având un alt număr de înmatriculare decât cel înregistrat. Se pare că aceasta era metoda folosită de samsarul român: folosea același număr de înmatriculare pentru mai multe mașini marca "Volkswagen" de culoare neagră și doar verificarea seriei de șasiu a putut demasca infracțiunea. 

Pe 11 noiembrie, în jurul orei 18:00, un cetățean român în vârstă de 36 de ani conducea pe A94 în direcția Passau. El a fost verificat de poliția federală la joncțiunea Marktl. Întrucât poliția federală a suspectat nereguli în legislația rutieră, poliția autostrăzii Mühldorf a fost chemată. După cercetări aprofundate, oamenii legii au descoperit că autoturismul VW Passat negru avea plăcuțe de înmatriculare oficiale germane care aparțin într-adevăr unui VW Passat negru, dar nu erau ale vehiculului verificat, se arată într-un comunicat al Poliției.

Samsarul a recunoscut că a schimbat numerele

 

Românul, care s-a prezentat ca dealer de mașini second-hand, a recunoscut în cele din urmă că a demontat plăcuțele de înmatriculare ale unui alt VW pe care îl cumpărase și pe care îl transportase deja în țară acasă. Revenit în Germania cu respectivele numere, le-a atașat la mașina pe care tocmai o cumpărase și pe care a radiat-o, pentru a economisi costurile pentru plăcuțele de înmatriculare necesare la export.

Românul a fost reținut, însă ulterior a fost eliberat după ce a depus o garanție de 1.000 de euro. Totodată, mașina și plăcuțele de înmatriculare au fost confiscate.

Românul se poate aștepta acum la o plângere penală pentru falsificare de documente și încălcări conform legii asigurărilor obligatorii, legii privind impozitarea autovehiculelor și a ordonanței de înmatriculare a vehiculelor. 

samsar roman masini germania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel