Salvini a CEDAT: Primește MIGRANȚI și e FURIOS

Narcis Popa |
Data publicării:

Oficiali ai guvernului populist italian au ajuns la un compromis în noaptea de miercuri spre joi pentru a primi în ţară zece migranţi debarcaţi miercuri în Malta, după un acord intervenit între opt state din Uniunea Europeană, relatează AFP şi Reuters.  

"Există o linie comună în cadrul guvernului: porturi închise, lupta împotriva traficanţilor şi a ONG-urilor. Şi, adaug că orice nouă sosire nu ar trebui să-i coste o centimă pe cetăţenii italieni", a declarat joi dimineaţă ministrul de interne Matteo Salvini. 

A fost nevoie de o oră şi jumătate de întrevedere între şeful guvernului Giuseppe Conte şi cei doi vicepremieri, Matteo Salvini, liderul Ligii (extremă-dreapta), şi Luigi Di Maio, liderul Mişcării 5 stele (M5S, antisistem) pentru a se ajunge la un compromis.

În timp ce ministrul de interne Matteo Salvini a susţinut în ultimele luni ca porturile italiene să fie închise, Di Maio a declarat săptămâna trecută că Italia ar trebui să găzduiască femeile şi copiii salvaţi înainte de Crăciun de ONG-ul german Sea-Watch şi blocaţi de atunci pe mare din cauza lipsei unui port pentru a debarca.

Premierul Giuseppe Conte a susţinut în cele din urmă poziţia lui Di Maio şi Italia a figurat miercuri printre ţările care s-au angajat să primească aceşti migranţi, dintre care Franţa şi Germania urmează să găzduiască fiecare câte 60 de persoane.

Furios, Salvini a cerut o reuniune guvernamentală de urgenţă şi a obţinut un compromis: zece migranţi vor sosi în Italia, dar vor fi preluaţi de Biserica valdeză, deja angajată împreună cu comunitatea catolică Sant'Egidio într-un program de "coridoare umanitare" cu ajutorul cărora sute de refugiaţi au fost aduşi cu avionul în Italia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel