Salată de primăvară cu baby spanac, mazăre și brânză de capră. E perfectă după masa grea de Paște

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Salată de primăvară cu baby spanac, mazăre și brânză de capră
Salată de primăvară cu baby spanac, mazăre și brânză de capră

In funcție de ce și cât servim, masa de Paște poate fi destul de grea pentru stomac, mai ales că avem tendința de a ne lungi la mesele în familie și de a exagera cu consumul de carne. O salată de primăvară cu baby spanac, mazăre și brânză de capră este preparatul perfect după mesele grele de sărbători.

Bucură-te din plin de gustul primăverii cu această salată cu baby spanac, mazăre și brânză de capră cu ierburi. Se face foarte ușor, iar rezultatul este cu adevărat senzațional. 

Ingrediente

 

8 căni de apă

1 cană de mazăre verde congelată

o jumătate de linguriță de sare,

1 lingură de pătrunjel proaspăt cu frunze plate, tocat fin

1 lingură de arpagic proaspăt, tocat fin

1 bucata de brânză de capră

1 linguriță de coajă de lămâie

2 linguri de suc proaspăt de lămâie

1 linguriță de muștar

1 linguriță de miere

1 linguriță de mentă proaspătă tocată fin

piper negru

2 linguri de ulei de măsline

200 grame baby spanac proaspăt

4 ridichi tăiate felii subțiri

un sfert de cană de migdale prăjite nesărate (opțional)

1 lingură de frunze de mentă proaspătă

Salată de primăvară cu baby spanac, mazăre și brânză de capră. Mod de preparare

 

Pasul 1

Așezați un bol cu apă cu gheață lângă chiuvetă. Aduceți 8 căni de apă la fierbere într-o oală medie, la foc mare. Adăugați mazărea și gătiți până când se înmoaie, apoi scurgeți. Sunt suficiente 2 până la 3 minute. Scufundați mazărea în baia de gheață iar apoi scurgeți. Se transferă pe o foaie de copt tapetată cu prosoape de hârtie pentru a se usca și se presară cu un sfert de linguriță de sare.

Pasul 2

Așezați folie de plastic pe o suprafață de lucru. Se presară pătrunjel și arpagic în mijlocul pătratului. Puneți brânza de capră în amestecul de ierburi și înfășurați folia de plastic în jurul brânzei. Se rulează ușor într-un sul de 10 cm lungime. Tăiați bucata în rondele cam de un centimetru grosime. După ce ați tăiat brânza, aruncați plasticul.

Pasul 3

Amestecați împreună coaja de lămâie, sucul, muștarul, mierea, menta tocată, piperul și restul de sare într-un bol mediu. Încorporați încet uleiul.

Pasul 4

Amestecați dressingul cu spanacul, iar apoi adăugați mazărea și ridichile. La final, acoperiți cu migdale, brânză și frunze de mentă.

Poftă bună!

Sfaturi

Întâi opărește mazărea și prepară brânza de capră cu ierburi, iar apoi amestecă dressingul. Când sunteți gata să serviți, doar amestecați spanacul și legumele cu dressingul, adăugați brânza și cina este gata. Pentru a vă fi mai ușor să acoperiți brânza de capră cu ierburi și să o tăiați în rondele, asigurați-vă că folosiți folie de plastic pentru a vă ajuta să o rulați și să o mențineți împreună în timp ce o tăiați.

 

--------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv   

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel