Salam de biscuiți cu cacao, fără ou, fără coacere. O rețetă atât de simplă încât o poate face și un copil

Salam de biscuiți cu cacao, fără ou, fără coacere
Salam de biscuiți cu cacao, fără ou, fără coacere

Salamul de biscuiți este un desert ușor de preparat, fiind un desert iubit de oricine.

Salam de biscuiți cu cacao, fără ou, fără coacere, este un amestec apetisant căruia îți va fi foarte greu să-i reziști. Versiunea fără ou este mai ușoară și nu necesită utilizarea de ingrediente crude.

Ideal pentru petrecerile aniversare ale copiilor sau pentru gustările de casă, acest desert poate fi preparat și cu ciocolată albă. Totodată, în amestec se pot adăuga migdale sau nuci tocate pentru a contrasta gustul ciocolatei negre.

Ingrediente 

 

- unt 150 g

- 60 g zahăr pudră

- 270 g ciocolată neagră

- 150 g biscuiți uscați

- 50 g fistic fără coajă (sau migdale sau alune)

- Zahăr pudră (după gust)

Cum să faci cel mai bun salam de biscuiți cu cacao, fără ou, fără coacere

 

Începe prin a sfărâma biscuiții uscați cu mâinile. Într-un bol, se înmoaie untul cu un mixer electric timp de câteva secunde și se adaugă zahărul pudră.

Se bate timp de câteva minute, astfel încât cele două ingrediente să fie complet integrate. Când am obținut o cremă, adăugăm ciocolata neagră topită în prealabil la bain-marie și lăsată apoi să se răcească.

Se amestecă bine și apoi se adaugă biscuiții fărâmițați. Se amestecă cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri, se adaugă fisticul întreg și se amestecă din nou.

Se transferă aluatul pe hârtia de copt sau folie de aluminiu, se așază în mijloc (pentru a evita ca acesta să iasă din părți) se rulează hârtia sau folia și se compactează bine cu mâinile dându-i forma cilindrică tipică. Se închid capetele și se lasă să se răcească în frigider cel puțin două ore. Dacă vă grăbiți, puneți-le în congelator timp de 40/45 de minute.

Vezi și: Consumă zilnic o linguriță de miere pe stomacul gol. 7 efecte spectaculoase pentru organism

Înainte de a scoate acest salam de biscuiți cu cacao, fără ou, fără coacere, verificați dacă s-a compactat complet. Se întinde puțin zahăr pudră pe planșetă și se rulează salamul de ciocolată în el: folosiți mâinile pentru a nivela zahărul.

Se pune din nou la frigider timp de 10 minute și apoi se servește după ce l-am tăiat felii.

Sfaturi

 

Salamul de biscuiți cu cacao, fără ou, trebuie păstrat la frigider pentru a nu se încălzi și pentru a nu-și pierde forma și fermitatea. 

Puteți omite fisticul sau îl puteți înlocui cu migdale, nuci sau alune (prăjite) în aceeași cantitate.

Poftă bună!

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy