Să mori pe o banchetă din lemn, într-o autoutilitară, după o zi de muncă la negru

Oana Stanciulescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Să mori pe o banchetă din lemn, într-o autoutilitară, după o zi de muncă la negru. Și nimănui să nu-i pese. Se întâmplă, evident, în România, țara cu cea mai mare creștere economică din lume, care a devansat China, SUA și Japonia, țara comisiilor speciale pentru hoți, țara comisiilor speciale pentru demnitari.

Zece români care munceau cu ziua la plantat de copaci,  în zona Aradului şi care se întorceau acasă, la Piatra Neamţ, de Paște, nu au avut nicio șansă.  

De ce se înghesuiau zece oameni într-o dubiță fără ferestre și fără scaune, pe niște bănci de lemn, ca să nu stea pe jos ca sclavii? De ce nu mergeau civilizat la o cușetă sau cu un autocar cu aer condiționat și scaune tapițate? Desigur că știm toți răspunsul – pentru că dacă și-ar fi cumpărat un bilet de tren sau de autocar, nu le mai rămânea de mâncare. Aceasta este soarta multor români nevoiași, care vor să muncească, care nu vor ajutor social, dar care sunt abandonați de toți – de vecini, de primari, de preoți, de parlamentarii care au câștigat în colegiul lor, de politicieni, de guvern, de toți.

Să mori pe o banchetă din lemn, într-o autoutilitară, după o zi de muncă la negru. Și nimănui să nu-i pese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel