S-a făcut pace în coaliție: Bugetul Capitalei, adoptat în Consiliul General

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Consiliul General al Municipiului București a adoptat vineri seara bugetul Capitalei. Bugetul a fost adoptat cu 34 de voturi „pentru”, 5 „împotrivă” și 15 abțineri. 

"Bucureștiul are buget. Le mulțumesc celor 34 de consilieri generali de la PNL, USR PLUS și PMP, care au votat în această seară (vineri seara-n.r.) pentru a aproba bugetul Capitalei pe 2021. Deblocăm investițiile, plătim datoriile, muncim împreună pentru București”, a anunțat pe Facebook primarul general Nicușor Dan.

Acesta a anunțat încă de vineri dimineața că au fost convenite o serie de ajustări la proiectul de buget.

„Sigur, nu e un buget perfect, dar e pasul necesar și corect pentru a începe investițiile în Capitală și pentru a elimina datoriile și problemele din perioada Firea-PSD. Vom lucra împreună în continuare, inclusiv în perspectiva rectificării din a doua parte a anului, pentru a îmbunătăți abordarea în chestiunile bugetare”, a scris primarul pe Facebook.

De asemenea, viceprimarul USR PLUS Horia Tomescu a anunțat că varianta de buget rezultată este „cu 1 miliard mai aproape de realitate”.

Bugetul Capitalei fusese respins cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 14 abțineri, după ce consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general Nicușor Dan să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut, iar veniturile „nu sunt realistice”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel