S-a aflat de ce Kim Jong Un a interzis populației să mai iasă din case. Focar în Coreea de Nord

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Coreea de Nord a confirmat primul deces cauzat de Covid-19, iar presa de stat a adăugat că alte zeci de mii de persoane prezintă simptome de febră.

Șase persoane au murit după ce au făcut febră, una dintre ele fiind depistată pozitiv la Omicron, a anunțat vineri presa de stat, citată de BBC.

Conform presei, 187.000 de persoane cu febră sunt „izolate și tratate”.

Deși experții consideră că virusul este prezent în țară de ceva timp, autoritățile au anunțat abia joi primele cazuri.

Acestea au anunțat că a existat un focar al variantei Omicron în capitala Pyongyang și au anunțat măsuri de izolare. Agenția oficială de știri KCNA a raportat că focarul s-a extins dincolo de capitală. „O febră a cărei cauză nu a putut fi identificată s-a răspândit în mod exploziv la nivel național de la sfârșitul lunii aprilie”, a transmis agenția.

350 000 de persoane prezintă oficial, simptome

 

Aproximativ 350.000 de persoane au prezentat semne ale acestei febre, a adăugat agenția, fără a preciza câte au fost testate pozitiv pentru Covid.

Analiștii sugerează că cele mai recente cifre din mass-media de stat, inclusiv recunoașterea faptului că febra nespecificată s-a răspândit la nivel național, ar putea indica faptul că țara se confruntă cu o epidemie diferită de toate cele pe care le-a văzut până acum.

Potrivit experților, populația de 25 de milioane de locuitori este vulnerabilă din cauza lipsei unui program de vaccinare și a asistenței medicale precare.

Coreea de Nord recunoaște pandemia și spune că este o criză imediată de sănătate publică

 

Vineri, KCNA a raportat că liderul nord-coreean Kim Jong-un a vizitat un centru de sănătate și „a aflat despre răspândirea la nivel național a Covid-19”. Acesta a descris situația ca fiind o „criză imediată de sănătate publică”.

Joi, la o întâlnire în care s-au prezentat noile reguli privind Covid, Kim Jong-un a fost văzut purtând o mască de protecție la televizor, lucru despre care se crede că s-a întâmplat pentru prima dată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel