Ryanair dă în JUDECATĂ o agenție de turism din România. UMFLA preţurile

Andrei Lazăr |
Data publicării:

Ryanair este pe cale să dea în judecată o reumită agenţie de turism din România, pentru încălcarea contractului, a drepturilor de autor și folosirea bazei de date. 

Ryanair susține că firma românească ar fi utilizat informaţii obținute prin metoda "screen-scraping" de pe site-ul său în timp real, cu privire la timpul și prețurile de zbor, apoi ar fi folosit informaţiile pentru vânzarea și rezervarea zborurilor Ryanair la un preț umflat, prin intercalarea site-ului său între pasageri și site-ul oficial al companiei aeriene.

Cele două firme au asistat la o audiere pre-proces în care un reprezentant al Ryanair a declarat că o cursă de la Dublin la Edinburgh a fost rezervată prin site-ul companiei româneşti cu 53 de euro, care include o taxă de serviciu de 15 euro şi o taxă suplimentară de 98 de cenţi. Pe site-ul Ryanair, însă, cursa valora 37,02 euro.

 

Au vrut să aducă procesul în România

 

În apărarea sa, agenţia din România a susținut că s-a bazat pe informații furnizate de Ryanair unor părți terțe pe piața online, prin procese de interfață de programare API, separate de site-ul public al companiei de zbor. Firma acuzată a mai precizat că are propriile aranjamente API cu respectivele părți terțe pe care se bazează și, prin urmare, nu accesează niciodată site-ul public al companiei Ryanair.

Avocații agenţiei de turism au introdus o moțiune pre-judecată, contestând competența instanțelor irlandeze de a audia și de a decide cazul şi au afirmat că România este locul potrivit pentru desfăşurarea procesului.

Judecătoul a constatat însă că, pe baza probabilităților, agenţia nu efectuează în mod obișnuit rezervări prin terți și că un client al agenţiei va rezerva de obicei prin site-ul său oficial. De asemenea, agenţia nu avea niciun exemplar al vreunei înțelegeri cu terţi. Astfel, instanţa a respins declaraţia principală a firmei româneşti potrivit creiaă nu a accesat site-ul Ryanair şi a refuzat cererea de jurisdicție în acest caz.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel