Rusia susține că a trimis o propunere lui Zelenski, pentru încetarea războiului. Președintele Ucrainei spune că nu a primit nimic 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

 Kremlinul a afirmat joi că Moscova aşteaptă în continuare răspunsul Ucrainei la cea mai recentă propunere scrisă a Rusiei din cadrul negocierilor de pace, despre care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că nu ştie nimic, relatează Reuters.

"Repet din nou, propunerile noastre, de fapt ultima versiune, au fost deja predate oponenţilor noştri, delegaţiei de negociere ucrainene", a explicat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.

Acesta a adăugat că Moscova este la curent cu comentariul lui Zelenski, menţionând că "acest lucru ridică o serie de întrebări privind de ce nu îi comunică nimeni preşedintelui Zelenski versiunile noastre de text".

"N-am auzit nimic, n-am văzut nimic. Sunt convins că nu ne-au predat nimic", a spus miercuri preşedintele ucrainean la o conferinţă de presă alături de preşedintele Consiliului european Charles Michel, relatează Agerpres. 

Putin a anulat ordinul de asalt asupra combinatului Azovstal. Ordonă însă ca toate ieșirile să fie blocate

 

Preşedintele rus Vladimir Putin a anulat joi ordinul de luare cu asalt a combinatului Azovstal din Mariupol, unde sunt baricadaţi 2.000 de militari ucraineni, însă va fi menţinută blocada asupra zonei industriale, transmite EFE.

'Sfârşitul acţiunii de eliberare a Mariupolului, este un succes', a afirmat preşedintele rus.

'Consider nepotrivit asaltul propus asupra zonei industriale. Ordon anularea lui', i-a spus Putin ministrul apărării, Serghei Şoigu, într-o reuniune transmisă de televiziunea publică Rossia 24.

Puţin a afirmat că decizia este motivată de dorinţa de a salva vieţile soldaţilor ruşi, însă a cerut ca toate ieșirile ucrainenilor să fie blocate.

'Nu este necesar să coboare în aceste catacombe şi să se târască în subteran prin aceste instalaţii industriale', a spus preşedintele. 'Blocaţi această zonă industrială astfel încât să nu poată trece nici o muscă', a adăugat el.

Putin le-a adresat de asemenea un apel luptătorilor ucraineni aflaţi în Azovstal care nu s-au predat încă, transmiţându-le că Rusia îi va trata cu respect şi le va acorda asistenţă medicală celor răniţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel