Rusia îl dă în urmărire internațională pe Plahotniuc

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Vicepremierul moldovean Andrei Năstase spune că vicepremierul rus Dmitri Kozak i-a confirmat că Vladimir Plahotniuc este dat în urmărire federală de Rusia și, în curând, va fi dat și în urmărire internațională, potrivit Unimedia.

„Da, am discutat cu domnul Kozak despre dosarele lui Plahotniuc. El mi-a confirmat că este dat în urmărire federală și va fi dat și în urmărire internațională , deoarece are un dosar penal deschis pe numele lui la Moscova", a spus Năstase în cadrul unui interviu pentru Deutsche Welle.

Citește și Plahotniuc a PĂRĂSIT Republica Moldova

"Despre bani este vorba, despre banii pe care rușii spun că i-a furat din băncile lor. Vom afla totul despre acest caz, vom afla despre ce fel de bani este vorba, dacă este vorba despre banii din Loundromat sau despre alții. Vom afla și vom spune și oamenilor despre ce este vorba", a adăugat acesta.

 

Unde este acum Plahotniuc?

 

Plahotniuc „a plecat pentru câteva zile din ţară, la familia sa", a transmis Partidul Democrat vineri noapte, într-un comunicat postat pe site-ul formațiunii politice. Oligarhul moldovean a plecat imediat după ce, vineri, partidul său a anunțat că renunță la putere, dar nu cu unul dintre cele cinci avioane private care au decolat de pe aeroportul Chișinău.

Citește și Premierul Maia Sandu, prima REACȚIE după ce a câștigat. AMENINȚĂRI pentru Plahotniuc

Potrivit TV8, liderul PD ar fi ajuns cu o mașină în regiunea transnistreană, de unde a plecat la Odesa, iar de acolo ar fi zburat cu un avion privat. Aceeași informație a fost confirmată pentru TV8 din mai multe surse. Unicul avion privat care a zburat aseară, către ora 17.00 de la Odesa ar fi fost o aeronavă Cessna, înregistrată în Turcia. Avionul a zburat spre Istanbul și ar fi aterizat pe aeroportul Sabih.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel