Rusia anunţă un prim bilanţ al pierderilor sale în Ucraina: 498 militari ucişi şi 1.597 răniţi

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Autoritățile de la Moscova anunță că aproape 500 de soldați ruși au fost uciși, iar 1.600 au fost răniți.

Ministerul rus al Apărării a prezentat primele rapoarte privind numărul victimelor înegistrate în timpul invaziei din Ucraina, scrie BBC. Instituția susține că 498 de soldați ruși au fost uciși și 1.597 răniți până în prezent, potrivit presei ruse.

Afirmația este semnificativ mai mică decât evaluarea Ucrainei cu privire la victimele rusești, Kievul susținând că au fost uciși 5.840 de soldați ruși.

De asemenea, Rusia a susținut că peste 2.870 de militari ucraineni au fost uciși și aproximativ 3.700 au fost răniți. Kievul nu a oferit informații.

BBC spune că nu poate verifica în mod independent nici afirmațiile rusești, nici pe cele ucrainene, dar Ministerul britanic al Apărării consideră că forțele Moscovei au suferit pierderi grele.

Anterior, serviciile de urgență ucrainene au declarat că peste 2.000 de civili și 10 membri ai serviciilor de urgență au fost uciși până în prezent.

Lavrov: "Negociatorii noştri sunt pregătiţi pentru a doua rundă"

 

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat miercuri că Moscova rămâne decisă să obţină demilitarizarea Ucrainei şi că ar trebui să existe o listă precisă cu arme care să nu poată fi desfăşurate niciodată pe teritoriul ucrainean, transmite Reuters.

'Trebuie identificate tipuri specifice de arme de atac care nu vor fi desfăşurate niciodată în Ucraina şi nu vor fi create', a spus Lavrov într-un interviu pentru Al Jazeera, al cărui text a fost publicat pe site-ul MAE de la Moscova.

Lavrov a mai afirmat că Rusia îl recunoaşte pe preşedintele Volodimir Zelenski ca lider al Ucrainei şi a salutat ca un 'pas pozitiv' faptul că Zelenski doreşte să primească garanţii de securitate.

'Negociatorii noştri sunt pregătiţi pentru a doua rundă să discute aceste garanţii cu reprezentanţii ucraineni', a spus Lavrov.

Volodimir Zelenski a afirmat marţi, într-un interviu, că Rusia trebuie să oprească bombardamentele înainte ca noi discuţii să aibă loc. El a cerut garanţii de securitate, însă din partea NATO, nu a Rusiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel