Rovana Plumb va fi AUDIATĂ joi în PE. "Face România de râs la nivel european"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Comisia juridică a Parlamentului European urmează să o audieze, joi, pe Rovana Plumb, propusă comisar european pe Transporturi, ca urmare a informațiilor contradictorii din declarațiile de avere, a afirmat eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan. 

„Rovana Plumb nu a obținut unda verde a Comisiei Juridice a Parlamentului European privind condițiile pentru a deveni comisar european", a scris Siegfried Mureșan, miercuri, pe Facebook.

"Comisia Juridică a Parlamentului European a decis acum să o invite mâine pe Rovana Plumb la o audiere excepțională ca urmare a informațiilor contradictorii din declarațiile de avere ale domniei sale. Doar după aceea Comisia Juridică a Parlamentului European va da un verdict final", a completat liberalul.

Mureșan mai spune că „în acest moment Rovana Plumb face România de râs la nivel european".

Ulterior, europarlamentarul PNL a venit cu o nouă postare în care explică procedura.

„Înaintea audierilor în Parlamentul European, Comisia juridică din Parlament are obligația de a examina declarațiile de interese financiare ale tuturor candidaților la funcțiile de comisar europeni. Fără confirmarea din partea Comisiei juridice a absenței conflictelor de interese în declarație, se suspendă procedura pentru numirea comisarului desemnat. În cazul în care Comisia juridică constată nereguli în declarațiile de interese financiare, comisarului desemnat i se solicită să furnizeze informațiile suplimentare și poate decide, atunci când este cazul, să îl invite pe comisarul desemnat la o discuție. Acesta este și cazul doamnei Rovana Plumb. Comisia juridică a solicitat mai multe informații în scris din partea doamnei Plumb după ce a constat mai multe diferențe între declarația de interese financiare prezentată la Bruxelles și declarațiile oficiale din România.Doamna Plumb a răspuns în scris solicitărilor Comisiei juridice însă informațiile transmise nu au convins. De aceea, Comisia Juridică a trecut la următorul pas și a invitat-o pe doamna Plumb mâine la o audiere extraordinară", susține Mureșan.

Totodată, el precizat că, în cazul în care Comisia va constata existența unui conflict de interese pe baza declarației de interese, Comisia poate recomanda soluționarea conflictului sau poate constata că Plumb nu își poate exercita funcțiile, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel