Românul supranumit „regele ofertelor“, trei mii de escrocherii online comise în Italia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Italia. Român, prins după o nouă înșelătorie online
Italia. Român, prins după o nouă înșelătorie online

Cel puțin trei mii de înșelăciuni online comise în toată Italia de Florin Z., folosind site-uri de superoferte create special pentru a înșela clienții în căutare de chilipiruri.

Florin Zaharia, supranumit „regele ofertelor“,  primit o nouă condamnare pentru o escrocherie.  În 2017, un bărbat din Como a plătit 1.700 de euro pentru niște mobilă pe care nu a primit-o niciodată. O înșelăciune pentru care Florin Zaharia, un român de 59 de ani care locuiește în Erba, a fost condamnat la 15 zile de închisoare, în continuarea celor 5 ani și 8 luni pe care le primise pentru sutele de înșelăciuni comise anterior.

În 2016, împreună cu alți opt compatrioți, fusese arestat de Parchetul din Milano pentru asociere infracțională vizând comiterea a zeci de escrocherii în fiecare zi, folosind 46 de site-uri de vânzare de diverse bunuri, dar mai ales electronice, prin intermediul cărora se comiteau un număr incalculabil de escrocherii pentru sume cuprinse între 200 și 1.000 de euro. Cel puțin trei mii de tranzacții au fost contestate numai în cadrul anchetei de la Milano, la care au apărut ulterior episoade individuale, inclusiv cel din Como.

Românul supranumit „regele ofertelor“, trei mii de escrocherii online comise în Italia

 

Sistemul folosit de Zaharia și complicii săi era foarte bine pus la punct și trecea prin intermediul unor site-uri web concepute profesional, adesea similare unor mărci cunoscute, pentru a crea confuzie în rândul cumpărătorilor. În plus, au fost folosite documente false pentru a crea identități fictive ale vânzătorilor și ale interlocutorilor în cadrul tranzacțiilor, precum și substituiri de persoane și furturi de identitate, precum și acces neautorizat la conturi curente și la sistemele bancare la domiciliu.

Pe lângă vânzările false, organizația a derulat și un sistem de phishing, folosind datele cardurilor de credit introduse în formate pentru a finaliza cumpărăturile pe site-urile operate de grupul de români. A fost reconstituită utilizarea a peste 100 de identități, precum și gestionarea a 220 de conturi Snai în care au fost direcționate veniturile obținute din vânzările frauduloase, potrivit Il Girono.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel