Românul Marian Roșca, anunțat mort de autoritățile italiene este în viață. MAE confirmă CONFUZIA. Oficial

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Familia și cunoscuții lui Marian Roșca anunță că autoritățile italiene ar fi făcut o confuzie și că acesta nu a murit, ci este grav rănit. Informația a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe pentru Stiridiaspora.ro 

UPDATE: MAE a transmis un comunicat referitor la această confuzie:

"Având în vedere dificultățile majore întâmpinate de autoritățile italiene la identificarea cu exactitate a fiecărei victime implicate în tragicul incident și ca urmare a extinderii demersurilor de verificare a corectitudinii datelor, inclusiv cu sprijinul familiilor cetățenilor afectați, s-a constatat faptul că primul dintre cetățenii români declarat ca decedat de către autoritățile italiene, la data de 14 august 2018, este în viață și este internat în comă profundă de gradul IV la o unitate medicală din Genova.

Eroarea a fost sesizată în cursul acestei zile, odată cu sosirea familiei care a constatat că trupul neinsufletit prezentat de autoritățile italiene pentru identificare nu era cel al cetățeanului român în cauză.

Autoritățile italiene vor efectua procedurile necesare pentru îndreptarea erorii și a deciziei prin care a fost constatat și declarat decesul cetățeanului român. În acest scop, reprezentanții echipei consulare mobile au efectuat mai multe demersuri pe lângă autoritățile locale.

Echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului general al României la Torino acordă asistență familiilor celor doi cetățeni români. Reprezentanții oficiului consular aflați la fața locului își continuă activitatea de asistență și mențin în permanență legătura atât cu autoritățile locale, cât și cu unitățile medicale la care au fost transportate victimele.

Menționăm faptul că operațiunile de scoatere a tuturor persoanelor de sub dărâmături nu s-au finalizat. Dată fiind complexitatea și gravitatea situației, există totodată dificultăți majore în ceea ce privește identificarea exactă a tuturor victimelor și stabilirii identității persoanelor afectate." 

Știrea inițială: 

Presa italiană a anunțat că românul Marian Roșca ar fi murit după ce a căzut cu TIR-ul de pe pod. De fapt, Marian Roșca este în viață, grav rănit. Un alt român, care ar fi avut tot prenumele Marian ar fi cel care a murit.

Știrea a fost însă preluată de mai multe publicații din România, iar astfel s-a răspândit informația că Marian Roșca ar fi murit. 

Tirul lui Marian Roșca a fost filmat de televiziunile italiene, căzut de pe pod.

La câteva ore autoritățile române au anunțat că doi români și-au pierdut viața. Familia și cunoscuții lui Marian Roșca au apucat chiar să transmită mesaje de condoleanțe și chiar să-și schimbe fotografiile de profil de pe facebook cu doliu. 

"Dragi prieteni, va rog din suflet răpiți-va fiecare câte un minut din timpul vostru și rugați-va la Dumnezeu ca in aceasta zi sfântă să aibă grijă de Marian Rosca sa se facă bine, sănătos!" este mesajul unui prieten de-al său pe pagina de socializare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel