Românii se tem să se înregistreze pentru VOTUL în străinătate. AEP dă asigurări că datele lor sunt în siguranţă

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
sectii de votare strainatate
sectii de votare strainatate

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a ţinut să îi asigure pe românii din diaspora că nu au motive să se teamă de înregistrarea pentru votul în străinătate, după ce au apărut informaţii false potrivit cărora datele lor vor ajunge pe masa ANAF-ului.

Românii din diaspora se tem de fapt de dubla impozitare a veniturilor atât în ţara de reşedinţă, cât şi în România.

Președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, recomandă cetățenilor români din străinătate să nu dea credit informațiilor menite, de fapt, să descurajeze exercitarea dreptului de vot prin corespondență sau la o secție de votare mai aproape de casă.

Citeşte şi: Vot Diaspora-INFORMATIV. Ce faci dacă vii să votezi în România după ce te-ai înscris în străinătate? Dacă nu primeşti plicul la timp?

„Îi asigur pe toți românii din străinătate că datele lor sunt în siguranță și îi îndemn să se înregistreze fără rezerve pe portalul www.votstrainatate.ro, recomandându-le să opteze pentru votul prin corespondență, ca modalitate sigură și comodă de vot la distanță, fără cozi, fără deplasări și fără costuri”, a subliniat președintele AEP, potrvit unui comunicat de presă emis de instituţie.

Citeşte şi: Declaraţii AEP, despre votul românilor din străinătate. Câţi cetăţeni s-au înscris deja pentru votul prin CORESPONDENŢĂ: "Doar aşa poţi să fii sigur că nu vei sta la rând"

Aceeaşi sursă precizează că datele şi informaţiile conţinute în Registrul electoral sunt destinate exclusiv proceselor electorale şi sunt doar la dispoziția Autorității Electorale Permanente și a Ministerului Afacerilor Externe, astfel că listele electorale permanente cu cetățenii români înregistrați ca alegători în străinătate se întocmesc doar pentru alegerile prezidențiale din acest an.

Citeşte şi: VOT DIASPORA. Seful AEP, AVERISTMENT: "Am primit informaţii că folosesc CNP-ul românilor din străinătate. Nu este LEGAL"

Până acum, doar 16.528 s-au înregistrat pe site-ul www.votstrainatate.ro.

Alegătorii care doresc să voteze în străinătate, la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019, se pot înregistra ca alegători în străinătate, prin intermediul unui formular on-line, până cel mai târziu la data de 11 Septembrie 2019, ora 23:59:59. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel